L’editorial Castellnou ens proposa conèixer l’origen d’un dels elements més destacats i més importants de la nostra cultura: l’escut de Catalunya. A través d’un conte infantil escrit per Jordi Grifoll, qui també va escriure Sant Jordi i el drac patac, i il·lustrat per Aina Pongiluppi, els més menuts coneixeran d’on van sortir les quatre barres sota les quals ens identifiquem, i els farem partícips de les nostres tradicions i la nostra història.
Però no només es tracta de llegir, sinó que l’infant també pot participar i interactuar amb el llibre a través d’altres activitats com relacionar, dibuixar, pintar, escriure, sopes de lletres… És un llibre per a nens a partir de 8 anys, és a dir, infants que poden començar a llegir i escriure de forma autònoma, ja que la lletra és lletra d’impremta i no té una mida exageradament massa gran. Tot i així, si els acompanyeu en aquesta aventura passareu una estona molt enriquidora en família.
Pel que fa al contingut, podem dir que és molt complet, ja que no només s’explica la història, sinó que també s’hi barreja la literatura. Així doncs, hi trobem uns versos d’Antoni Bori i Fontestà i fins i tot de Jacint Verdaguer. Per altra banda, també es fa referència a Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, indrets catalans es poden visitar per així complementar la lectura. Com veieu, es pot aprofundir bastant en la història i a més relacionar el contingut amb nous temes i altres disciplines.
Per acabar d’adobar un conjunt rodó, el text està acompanyat per unes imatges molt boniques i treballades en què a més de la immersió història la il·lustradora ens ofereix algunes picades d’ullet a l’època actual, la qual cosa també ens permetrà treballar amb els infants la consciència respecte el pas del temps i l’evolució.
Agradarà a…
A aquells nens que els agrada la història, siguin curiosos i tinguin ganes de saber el perquè de les coses.
No agradarà a…
Si la història no els enganxa és possible que no els acabi de convèncer. Tot i així, els pares podeu girar una mica la truita. De vegades és qüestió d’actitud!