Coneixia Emma Goldman de passada, un d’aquells noms que reconeixes, però que només et sonen. Abans de la lectura, poca cosa podia dir d’ella, però ara puc afirmar que la conec molt millor.

Aquest llibre de Vivian Gornick ens fa un passeig fascinant per la vida d’aquesta anarquista extraordinària que va convertir la revolució en la seva forma de vida. La figura de Goldman va ser tan influent i encenia les masses de tal manera, que va ser considerada la dona més perillosa del món. Va ser expulsada de molts països i va passar per la presó.

El llibre

En aquest llibre, Gornick ens porta un viatge intens que revela no només els moments més destacats de la vida de Goldman, sinó també els detalls més íntims que configuren el seu caràcter indomable. Ens endinsem en la seva infància, la seva emigració als Estats Units i el seu ràpid ascens com a líder del moviment anarquista.

La seva vida amorosa

També descobrim les seves complexes relacions amoroses. Goldman era una dona apassionada tant en l’amor com en la lluita. Les seves relacions van ser sovint tumultuoses i reflectien els ideals de llibertat i igualtat que defensava.

Obra i ideals

La seva obra inclou una vasta col·lecció d’assaigs, discursos i articles on defensa la llibertat d’expressió, els drets de les dones, l’amor lliure i la justícia social.

Viatges i exili

Els seus viatges la van portar per tot el món, des dels Estats Units fins a Rússia. Després de ser deportada va continuar la seva lluita a altres terres, sempre mantenint-se fidel als seus ideals.

Llegat immortal

L’època que li va tocar viure va ser convulsa i va enfrontar tota mena de perills. Tanmateix, la seva vida plena de significat i entrega a la causa han esdevingut immortals. Goldman no només va ser una lluitadora, sinó també una pensadora que va influir en generacions futures de revolucionaris i activistes.

Detalls de l’edició

Si he de retreure alguna cosa a aquesta edició és la mida de la lletra, que és molt petita (massa!), però la curiositat i les ganes d’endinsar-me en la vida i l’obra de Goldman han compensat aquest petit inconvenient.

Ara tinc ganes de llegir-la directament i conèixer més a fons la seva història i pensaments.

 

Imatge de portada

AnteriorAquest divendres 5 de juliol als cinemes…
SegüentAventures, bicis i cintes de vídeo
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.