Un refugi per la Mel és un conte escrit per Sheila G. Esquivel, cofundadora del refugi d’animals Sheivid, i il·lustrat per The Wild Rocks, editat per Diversa Ediciones, una editorial de la qual us hem recomanat altres obres com La caputxeta verda i el llop o Nutrición esencial. El podeu trobar tant en català com en castellà.

Podríem dir que es tracta d’una història trista i dramàtica però amb final feliç. El conte, explica com la conilleta Mel, abandonada pels seus amos, va a parar al refugi Sheivid. Al final del conte, tenim una fitxa tècnica apta per als més petits en què s’explica com són els conills, la història real de la Mel i en què consisteix el refugi.

Com a valor afegit a la compra del llibre, Diversa Ediciones, a mode de col·laboració, dona part dels beneficis al refugi Sheivid, el qual està dedicat a salvar vides de conills i altres animals. Si voleu conèixer millor el refugi, podeu fer una ullada al seu web i les seves xarxes socials, on podeu aportar una petita quantitat a la seva causa, apadrinar un animal del refugi o comprar articles de la botiga benèfica.

El conte és apte per a totes les edats, però hem d’anar amb precaució pel que fa a persones extremadament sensibles. Jo, per la meva banda, vaig acabar plorant i desitjant un final mínimament feliç per la Mel.

Aquest llibre és, per tant, una manera original d’introduir nous valors no només als infants sinó també a tota la familia. Té un missatge pedagògic −com la majoria dels llibres de Diversa Ediciones− dedicat a promoure respecte pels animals des d’una perspectiva vegana.

Per altra banda, tot i ser un conte, com tota ficció, el llibre té part de veritat i l’abandonament d’animals està a l’ordre del dia. Així doncs, si us ha agradat el que heu llegit aquí, compreu el llibre o regaleu-l’ho a algú especial, ja que mai està de més promoure l’amor i el respecte per totes les espècies amb què convivim i col·laborar amb una causa solidària i altruista com aquesta.

AnteriorL’empremta de Sitges a Cannes
SegüentClàssics de Grècia i Roma adaptats al segle XXI
Avatar photo
Sóc filòloga francesa, amant dels llibres i dels idiomes. Em trobareu gran part del temps viatjant pel món, o dins d’una cafeteria amb un cafè i un llibre a la mà. Els meus interessos són molt variats i es troben entre el bon cinema, la literatura, l’escriptura, la fotografia i l’art. M’agrada llegir sobretot poesia, novel·la anglòfona i francesa dels segles XIX-XX. La meva escriptora anglòfona preferida és Emily Dickinson, i el meu poeta francès preferit és Arthur Rimbaud.