Aquest conte publicat per Diversa Ediciones, escrit per Paula Ramos Rey i il·lustrat per Laia González Aragonès és una reinterpretació i una reescriptura del conte clàssic i popular La caputxeta vermella. Dins d’aquesta versió adaptada als temps actuals, la caputxeta (anomenada Berta), té respecte per les persones grans i estima els animals.

La novetat és que els rols es canvien i la Berta salva el llop dels caçadors i l’àvia protegeix l’animal salvatge, ja que és vist com un igual que s’ha de preservar, estimar i protegir.

El llibre s’ha fet en col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Dekimba. El seu objectiu −com s’especifica a l’interior del conte− és “facilitar i construir una educació que ajudi a la infància a créixer considerant la resta d’animals com a éssers a respectar i protegir”. Cal dir que Diversa Ediciones és una editorial que publica sobre el veganisme i el promou.

Al final del llibre hi ha una fitxa tècnica i una explicació de com són els llops perquè l’infant vegi que no són perillosos.

És una història molt original i necessària per a petits i grans per promoure el respecte cap als animals.

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentCINECLUB XIC. Llegir Cinema
Avatar photo
Sóc filòloga francesa, amant dels llibres i dels idiomes. Em trobareu gran part del temps viatjant pel món, o dins d’una cafeteria amb un cafè i un llibre a la mà. Els meus interessos són molt variats i es troben entre el bon cinema, la literatura, l’escriptura, la fotografia i l’art. M’agrada llegir sobretot poesia, novel·la anglòfona i francesa dels segles XIX-XX. La meva escriptora anglòfona preferida és Emily Dickinson, i el meu poeta francès preferit és Arthur Rimbaud.