Margaret Atwood, escriptora canadenca i autora de l’èxit mundial El conte de la serventa, torna amb una seqüela titulada Los testamentos i editada en castellà per Salamandra. La traducció al català, a càrrec de Quaderns Crema no veurà la llum fins a principis de 2020. Recordem que ambdós segells formen part del grup Penguin Random House.

La nova novel·la d’Atwood ha causat molta expectació. El fet que El conte de la serventa s’adaptés a la petita pantalla i que hagi esdevingut un símbol feminista i de lluita pels drets de les dones a tot el món, ha provocat que les expectatives estiguin pels núvols i que sigui un focus d’interès mediàtic a nivell mundial i per a tota mena de mitjans i publicacions.

Pel que fa Los testamentos, la història arrenca 15 anys després del final de l’acció de la primera novel·la i comptarà amb tres narradores. Per una banda hi trobarem la Tieta Lydia, que oferirà la seva visió com a integrant del règim. En segon lloc hi trobarem la història d’una jove de bona família nascuda a Gilead; i finalment, una jove canadenca analitzarà la situació des de fora.

L’autora, que fa uns dies va presentar la seva novel·la en un acte a Londres, va assegurar que espera i desitja “que aquest nou llibre sigui una distòpia i mai una realitat”. També ha explicat que la nova novel·la tracta sobre “com es derroquen els règims opressius, què és el que fa que caiguin” i “com és per a les segones generacions, les quals no han experimentat cap altra cosa i no van participar del bany de sang”.

Des de L’Escriba, ens farem amb el nou llibre d’Atwood i us donarem la nostra opinió el més aviat possible.

Anterior‘Groc i rodó’
Següent‘It, Chapter 2’
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.