Avui us presentem un còmic, més concretament la segona part de Sàpiens: una història gràfica (vol. II), del qual se n’han fet tres llibres d’èxit i un còmic. Així doncs, és d’esperar que el segon volum del còmic també tingui una molt bona acollida. Amb èxit o no, aquí teniu un còmic molt recomanable pel seu humor i per la seva rigorosa informació.

Entre les crítiques de L’escriba, podeu trobar la del volum 1 del còmic, el qual ens explicava l’evolució de la humanitat des de l’inici fins a tornar-se sedentaris i cultivar blat. Aquest segon volum, comença quan la humanitat va aprendre a cultivar el blat. Aquest fet pot semblar poc important, però a part de tornar-nos sedentaris el cultiu del blat va implicar moltíssims canvis en les civilitzacions antigues. Per exemple, ens va canviar la dieta. El fet de canviar la dieta i que molta gent visqués en un lloc fix, va permetre incrementar el número de persones que formaven les poblacions, les quals van construir cases. També van aparèixer més malalties infeccioses, i els humans van començar a tenir molt més mal d’esquena pel fet de passar el dia ajupits pendents del cultiu. A més, van aparèixer els oficis… Com deia, molts canvis, però potser no tots positius. I tots ells derivats d’una planta petita i d’aparença dèbil com és el blat.

El blat i altres espècies com gossos, cavalls, porcs… S’han beneficiat de la civilització humana, ja que els hem ajudat a tenir poblacions molt més nombroses i han arribat a molts llocs del món. Ara bé, no els ha sortit gratis, sinó més aviat al contrari, han hagut de pagar un preu molt alt.

I aquest no és l’únic fet transcendental que va canviar el curs de les civilitzacions, sinó també l’aparició de la jerarquia social o dels diners. Aquests són altres aspectes que podreu trobar explicats en les vinyetes d’aquest magnífic còmic. Si en voleu saber més, no us quedeu amb les ganes i aneu a pel còmic!

Agradarà a…

Qui vulgui un còmic informatiu i divertit. Bona informació i una bona trama. A més, passareu  i una bona estona aprenent sobre nosaltres mateixos.

No agradarà a…

Qui busqui un còmic clàssic amb molts superherois i onomatopeies. N’hi ha, però no són abundants.

Portada

AnteriorEls opinadors: apunts limitats sobre una guerra oberta contra l’individu
SegüentAquest divendres 14 d’octubre als cinemes…
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.