Que et caigui a les mans un álbum il·lustrat d’Anna Llenas és com que arribin els reis abans d’hora. L’autora d’El monstre dels colors, Talpet Terratrèmol i T’estimo (quasi sempre) és una de les autores més reconegudes i admirades de la literatura infantil i els seus llibres són de lectura obligatòria. Ja sé que sempre dic el mateix, però creieu-me quan us dic que no estem davant d’un llibre únicament per a nens. De fet, el recomano més als adults que no pas als nens… A La joia interior Anna Llenas ens envía un missatge que molts necessitem recordar de tant en tant: connectar amb la nostra essència.

“Signa el compromís amb tu mateix o tu mateixa. D’escoltar-te, cuidar-te, respectar-te i estimar-te sempre”.

Així comença La joia interior. En aquest nou llibre se’ns explica que tots naixem amb una joia, el nosre jo vertader, allò que ens fa ser qui som. Però a mesura que creixem, hi ha gent a qui no els agrada la nostra joia, i per això intentem amagar-la amb les nostres pors fins que, finalment, ens desconnectem de les notres emocions, sentiments, desitjos… Però tranquils, perquè es pot recuperar.

Sembla fàcil, però estar connectats amb nosaltres mateixos i amb la nostra essència és, per a molts, un camí difícil. “No soc important”, “no m’ho mereixo”, “és culpa meva”, “no soc suficient” són algunes de les coses que ens diem. L’Anna ens anima, a petits i grans, a abandonar aquests pensaments, si cal, amb ajuda i recuperar qui som encara que això pugui no agradar als altres.

Pel que fa a l’estètica del llibre, l’Anna manté l’estil al qual ens té acostumats. Els seus dibuixos amb la tècnica del collage amb materials reciclats, de formes simples però clares i amb un brillant ús del volum, ens ofereix una experiència visual magnífica. El seu estil és únic i inconfusible.

Sens dubte, una joia que no us podeu perdre i que podeu fins i tot escoltar en una llista de Spotiffy que farà brillar la votsra joia.

Agradarà a…

Aquells que tinguin ganes de connectar amb ells mateixos.

No agradarà a…

Als que això de mirar cap endins se’ls fa difícil. Aquest és el senyal que necessiteu per fer-ho!

 

Portada

Anterior‘L’Esquirol Poruc es prepara per al Nadal’: el manual perquè puguis sobreviure el Nadal
SegüentAquest divendres 17 de desembre al cine…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.