S’acosta el millor dia de l’any: Sant Jordi, una diada molt especial a casa nostra. Amb els més menuts de casa, aquestes festes es poden treballar amb antelació a través de contes i llibres. Està clar que de llibres de Sant Jordi n’hi ha de totes menes i per a tots els gustos. N’hi ha que expliquen la llegenda tradicional o els orígens d’aquesta festa, i d’altres que expliquen com es viu aquest dia i què es fa… Existeix un llibre que ho tingui tot? Definitivament, SÍ!

Entre les pàgnines d’El meravellós, singular i sorprenent llibre de Sant Jordi hi trobarem quatre parts ben diferenciades. 

La primera, la més interessant per a mi ja que he après moltes coses que desconeixia, ens explica tot el que sabem de Sant Jordi. Aquestes pàgines inicials ens narren l’origen d’aquesta tradició des l’època dels romans, les croades i totes les variacions festives que s’han anat donant arreu del món, ja que Sant Jordi és una figura universal. 

La segona part ens narra la llegenda tradicional de Sant Jordi, àmpliament coneguda per tots. Segur que us la van explicar a l’escola!

A la tercera s’explica com es viu la diada no només a Catalunya, sinó també a altres indrets del món en què fan processons i desfilades.

Finalment, i no menys important, hi trobem instruccions per matar un drac. Davant d’aquesta situació, hem de mantenir la calma, fer-nos els morts, armes i aliats o.. simplement podem fer-nos amics del drac. 

Les il·lustracions que acompanyen el text d’aquests llibre destil·len un aire de còmic que agradarà als més assidus a aquest tipus d’històries, i fins i tot sense llegir, ens permeten endinsar-nos en les quatre parts sense problemes. 

Com podeu veure, un llibre molt complet sobre la llegenda de Sant Jordi, un dels dies més celebrats de Catalunya. 

 

 

Anterior‘Les gratituds’ Delphine de Vigan 
Següent‘Entre los muertos’, Mikel Santiago
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.