Joan Mayans Planells ha estat el guanyador del 10è Premi Pollença de Narrativa. L’ajuntament d’aquesta localitat ha premiat la novel·la El futur no és el que era.

El jurat, format Ramona Pérez Santiago, Joan Pons Bover i Silvana Vogt va escollir l’obra de Mayans entre els vuit originals que s’havien presentat al premi. A més d’una dotació econòmica de 5.000 euros, la primera incursió de l’autor en la ficció ha estat publicada per Cossetània Edicions.

Sinopsi

Un missatge de Facebook pot canviar una vida? I quatre?

La Francina allarga les sessions al gimnàs. El Kai l’espia per internet. L’Helena se’l mira amb avorriment. El Jep circumval·la la facultat de Geografia i Història sense gosar entrar- hi. Arribats a la maduresa, han acomplert tot allò que ha d’acomplir la gent com cal. Tenen feina, casa, nens i cotxe. Tenen tantes caselles marcades que no els queda marge per inventar-se’n de noves. Però també tenen memòria. Tenen records. I s’adonen que falta alguna cosa. Que el futur no ha estat el que s’imaginaven.

La novel·la, que ja està a la venda, és la crònica d’una generació desencantada a qui li ha tocat viure una època privada d’heroismes. Quatre figures que s’han avorrit de pedalar en cercles. Quatre adolescents atrapats en cossos madurs que exploren els límits del que és correcte, del que és desitjable i del que fantasiegen a trencar. Quatre antiherois que ho canviarien tot només per l’oportunitat de tornar enrere i escriure un futur més singular i memorable.

Joan Mayans Planells

Joan Mayans Planells va néixer a Eivissa l’any 1974, entre hippies, pagesos i blocs de formigó. Format en Antropologia Social i en Història Contemporània, ha perdut mitja vida dedicant-se al màrqueting, la consultoria i la comunicació digital. Creu que la literatura és la seva última oportunitat per fer les paus amb el món, però potser només és una altra forma de gastar paper. Amb El futur no és el que era fa el seu (in/des) esperat debut literari.

Podeu llegir-ne els tres primers capítols al web del mateix autor.

Foto de Negocios creado por tirachard – www.freepik.es

AnteriorLa llibreria Ona crea un podcast literari
SegüentCrítica de “Mandibules”. Festival de Sitges 2020.
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.