Avui volia recomanar un llibre diferent, un conte de fades per a adults de l’autor Brandon Sanderson. Trenza del mar Esmeralda és la primera obra de la saga de novel·les secretes de l’autor. Aquesta col·lecció de llibres és un projecte personal de Sanderson que es va editar gràcies a la plataforma Kickstarter. El llibre inclou diverses il·lustracions fantàstiques de Howard Lyonla.

L’argument de la novel·la és molt bàsic: un noi d’origen noble i una noia austera que col·lecciona tasses estan enamorats, però ell és segrestat per una malvada fetillera que viu al centre del mar de Mitjanit. La protagonista, la Trenza deixarà enrere la seva petita illa i s’embarcarà en una gran aventura per anar a salvar el seu amic. Com en els contes, la noia creixerà com a persona, sense perdre la seva bondat i senzillesa.

Trenza del mar Esmeralda és una novel·la planera, amb grans dosis d’aventures, pirates i fantasia. Encara que el fil conductor sigui tan simple, la construcció del món que presenta està al nivell de l’autor i forma part del Cosmere oficial. En ell llibre, els mars estan formats per espores de diferents colors que es converteixen en perills mortals en entrar en contacte amb l’aigua. Sens dubte, allò que més destaca de la novel·la és la seva protagonista, la Trenza. Durant el viatge anirem veient com es modela la seva personalitat, des d’una ingenuïtat extrema fins a descobrir el coratge i la confiança en si mateixa. A part de tenir una intel·ligència molt aguda i gran valor, posseeix un parell d’habilitats poc comunes entre els herois més típics: sentit comú i empatia.

 

Imatge de portada

AnteriorCICLE GAUDÍ. Saben aquell
SegüentAnatomia del llibre
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.