July Jung // Corea del Sud, 2022

Fitxa tècnica

Producció: Twin Plus Partners i Crank-up Film
Guió: July Jung
Fotografia: Il-Yeon Kim
Música: Young-gyu Jang
Muntatge: Young-Im Lee
Durada: 2 h 14 min.
Idioma: VO en coreà amb subtítols en català
Intèrprets: Bae Doona, Kim Si-eun, Jung Hoe-ryn, Kang Hyun-oh.

 

Sinopsi

Sohee (Bae Doona) és una estudiant de secundària centrada en la formació laboral. La noia comença a treballar en un centre subcontractat de trucades telefòniques, però aviat patirà les pressions d’una empresa cobejosa i sense escrúpols.

La directora coreana July Jung, autora de la celebrada Un monstre a la meva porta va ser l’encarregada de cloure la Setmana de la Crítica de Cannes amb aquest punyent drama que posa en relleu les fissures d’un sistema tan estricte com el coreà. La pel·lícula és una classe magistral de creació atmosfèrica, un conte pervers narrat amb contundència, però també amb molta delicadesa. Justícia per a Sohee va guanyar el Premi del Jurat de la 20a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic.

July Jung

Nascuda el 1980 a Yeosu, Corea del Sud, es va especialitzar al Departament d’Imatge de la Universitat Sungkyunkwan. Després de graduar-se, va ingressar a la Universitat Nacional d’Arts de Corea i es va especialitzar en cinema. El seu primer llargmetratge, Un monstre a la meva porta (2014), va ser convidat al 67è Festival de Cannes a la secció Un certain regard i va rebre l’atenció immediata de la crítica especialitzada. Jung és una de les directores més destacades de l’actual panorama coreà amb un gran ressò internacional.

Quan?

Dimarts, 18 de juny a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

Anterior‘Trenza del mar esmeralda’, Brandon Sanderson
Següent‘Hannah Arendt. Mujeres y pensamiento político’
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.