Aquests dies és un bombardeig constant. Decomptes i més descomptes. Black Friday cap aquí, Black Friday cap allà. Electrodomèstics, roba, joguines, cosmètica… Segur que teniu la bústia del correu electrònic a petar d’ofertes. Però, us heu preguntat mai per què els llibres no tenen descomptes?

Doncs perquè hi ha una llei (Ley 10/2007, de 22 de junio, de la lectura, del libro y de las bibliotecas) que diu -entre moltes altres coses- que tots els llibres han de tenir el mateix preu independentment del lloc de venda.

Així doncs, la llei diu que el preu de venda ha d’estar entre el 95% i 100% del preu fixat per l’editor, de manera que el descompte màxim que s’hi pot aplicar és del 5%. Però ep! Hi ha algunes excepcions, com per exemple per Sant Jordi, que el descompte pot ser del 10%. També, si qui compra és, per exemple, una biblioteca, el descompte pot ser del 15%.

I per què hi ha una llei d’aquestes característiques? L’objectiu és que prevalgui el valor cultural dels llibres per sobre del valor econòmic. Així doncs, els amants dels llibres no tindrem Black Friday, però continuarem celebrant la màgia que hi ha dins de cada història.

 

Imatge de Freepik

Anterior‘Persèpolis’, Marjane Satrapi
SegüentAquest divednres 24 de novembre als cinemes…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.