Òbviament, si no heu vist les temporades 1 i 2, us recomano que no llegiu aquest article perquè segurament no entendreu res. Per altra banda, si heu vist les dues primeres temporades de Narcos, però no heu vist la tercera, també us recomano que tanqueu la finestra, perquè les properes línies estan farcides d’spoilers que de ben segur no voleu llegir.

3… 2… 1…

Bé, ja només queden els que han vist la tercera temporada de Narcos i volen saber què m’ha semblat i els curiosos i morbosos que no poden parar de llegir, amb més raó, quan veuen la paraula “spoiler”. Doncs aquí va:

Sinopsi

Un cop cau Pablo Escrobar (2a temporada), la DEA centra tots els seus esforços en acabar amb el càrtel de Cali, que, mentre els americans i el govern de Colòmbia intentaven capturar Pablo Escobar, va expandir el seu imperi de narcòtics de forma exponencial. El nou imperi de la droga està dirigit pels quatre “caballeros de Cali” i opera, a diferència del càrtel de Medellín, de forma clandestina, subornant alts càrrecs del govern, sense violència i movent diners com si es tractés d’una empresa de Wall Street.

Els narcos, que veuen créixer el seu imperi perillosament i que senten al clatell l’alè de la DEA, fan un pacte amb el govern colombià per entregar-se i abandonar el món de la droga. Com és d’esperar, Javier Peña serà l’antagonista principal del càrtel de Cali i lluitarà per destruir l’imperi dels cavallers de Cali. La seva lluita, però, no serà fàcil i estarà plena de perills i enemics molt poderosos…

https://www.youtube.com/watch?v=cSvH9eLJT0E

Paraulotes, moltes paraulotes!

Si una cosa ha definit les dues primeres temporades de Narcos han estat les incomptables paraulotes que Pablo Escobar i el seu seguici deixaven anar a cada escena. Culicagado, malparido, gonorrea, huevón, hijoeputa… continuen sentint-se cada dos per tres. La que hem deixat de sentir, per raons òbvies, és la mítica “plata o plomo” de Pablo Escobar.

Personatges

Tot i que és impossible superar l’actuació de Wagner Moura en el paper de Pablo Escobar, reconec que la sèrie ha comptat amb un equip a l’alçada de les circumstàncies i que ha sabut mantenir el llistó ben alt.

Em declaro fan de Javier Peña (Pedro Pascal) no només perquè estigui com un tren, sinó perquè desperta molta empatia; és un personatge que es mou entre la legalitat i la il·legalitat i que doblega el sistema per fer allò que estima just. És un home íntegre amb el qual tothom s’identifica fàcilment.

El meu personatge preferit és Jorge Salcedo (Matías Varela), el cap de seguretat del càrtel. A mesura que avancen els esdeveniments veu acostar-se el perill de ser empresonat o de morir a mans dels narcos. La doble moral és una constant en la sèrie i Salcedo n’és el màxim exponent.

Per contra, em desperten poca simpatia els espanyols Miguel Ángel Silvestre, que passa per la sèrie sense pena ni glòria, i Javier Cámara que compta amb un accent poc treballat i una actuació que no es trobaria precisament entre les millors de la seva carrera.

 

La trama

Abans de veure la sèrie pensava que sense Pablo Escobar tot estava perdut i que no hi havia res a fer, però és cert que en les dues primeres temporades l’objectiu sempre era el mateix: capturar Pablo Escobar. Així doncs, centrats en un sol focus, només podíem veure l’actuació dels “bons” i la dels “dolents”. Ara bé, en aquesta temporada, les coses es compliquen de mala manera i resulta que els bons no són tan bons i que els dolents no són tan dolents. Per mi, la trama guanya matisos i s’acosta més a la realitat, que, com tots sabem, mai és una qüestió de blanc o negre. Per altra banda, entren en joc els governs dels Estats Units i de Colòmbia, de manera que ja no només parlem dels interessos econòmics que es deriven del narcotràfic, sinó també d’interessos polítics, un tema que a Narcos s’aborda amb un gran mestratge.
A Narcos 3 tenim, per tant, una trama que enganxa tant com la coca que mouen els seus personatges.

Quarta temporada

S’ha confirmat que hi haurà una quarta temporada i, pel que es pot veure a la tercera, sembla que Narcos ens traslladarà a Mèxic. La incògnita principal és si Pedro Pascal continuarà sent el protagonista de la caça de bruixes i, si no ho fa, qui li agafarà el relleu. El que està clar és que el narcotràfic continua més enllà de Pablo Escobar i que l’acció està assegurada. Ah! I les paraulotes, també.

AnteriorSabíeu que… Agatha Christie va ajudar a atrapar criminals?
SegüentKazuo Ishiguro, premi Nobel de literatura 2017
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.