No sé a vosaltres, però a mi em passa que tot d’un plegat em topo amb alguna cosa que em fa replantejar-me els meus esquemes mentals. Quan m’hi trobo, no puc evitar pensar com no me n’havia adonat abans. En aquesta ocasió m’ha passat amb aquest conte titulat Mala fama, que m’ha fet pensar molt en La perra, la cerda, la zorra y la loba.

Tal com diu a la contracoberta, “el llop, el tauró, les aranyes i el cocodril semblen animals terribles i ferotges, però, si observem bé com són, potser ens adonarem que no es mereixen tan mala fama”. Així doncs, pàgina a pàgina, amb l’explicació d’un conte com a excusa per anar avançant en aquesta desconstrucció, anirem desmuntant mites i transformant les connotacions negatives que tenim associades a aquest animals que, en molts casos, ens acabaran resultant simpàtics, entranyables o admirables. Desmuntar esquemes penso que és fantàstic, perquè acostumem els infants a tenir una altra mirada que ara apliquen als animals, però que en realitat podem aplicar a gairebé tot a la vida.

Pel que fa a la forma, cada pàgina té una solapa que fa créixer aquest conte. Pel que fa a les il·lustracions de Naida Mazzenga, diria que són molt originals, ja que segueixen línies rectes i formes simples, de manera que esdevenen molt divertides i fàcils d’entendre i intentar reproduir per la canalla. Pel que fa al color, hi ha una explosió de colors i grans contrastos. Tot plegat, em sembla una combinació molt encertada per a aquest llibre.

Us el recomano si voleu tenir i inculcar una altra mirada sobre aquests animals i aprendre’n moltes coses que potser no sabíeu.

AnteriorAquest divendres 27 d’octubre als cines…
SegüentCrítica + Roda de Premsa de ‘Hermana Muerte’, de Paco Plaza. Festival de Sitges 2023
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.