Feia temps que tenia ganes d’endinsar-me en la col·lecció Mujeres y pensamiento político que edita Altamarea. Em sembla necessari reconèixer el paper i l’aportació de dones com Mary Wolstonecraft, Simone Weil o Nancy Fraser en el pensament polític contemporani.

Amb aquest llibre de petit format, Rita Corsi ens permet conèixer la figura de Hannah Arendt, així com la seva obra i la seva perspectiva única forjada entre els feixismes europeus i la influència de pensadors con Heidegger i Jaspers. Tot plegat, una porta d’entrada al pensament d’aquesta dona que deixa amb ganes de més.

M’hauria agradat poder llegir més fragments de la seva obra, però entenc que en només 120 és impossible fer-ho cabre tot. De fet, l’exercici de síntesi de Corsi mantenint el rigor és fascinant. Com dic, em sembla un llibre introductori més que no d’aprofundiment en l’obra d’Arendt, però precisament això és el que m’ha fet venir ganes de llegir més sobre l’autora.

Títols de la mateixa Arendt com La condició humana, Sobre la violència, Desobediència civil, Los orígenes del totalitarismo i el recent Amor sense món d’en Miquel Esteve, ja formen part de la llista de llibres que m’agradaria llegir en algun moment.

Sens dubte, es tracta d’un llibret petit però poderós que convida a anar més enllà.

 

Imatge de portada

AnteriorAquest divendres 9 de febrer als cines…
SegüentCINECLUB VIC. La imatge permanent
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.