Ser un amant de la lectura i un col·leccionista de llibres no són el mateix, però és cert que els lectors aferrissats tenim tendència a adquirir exemplars curiosos, edicions especials, diferents edicions del mateix llibre i a voler que els nostres escriptors preferits ens signin els nostres exemplars més preuats. Tant és així que fareu enfadar de veritat a un amant dels llibres si no li torneu el llibre que us ha deixat, quelcom que no us recomano fer, perquè podeu aconseguir que us retiri la paraula fins a la fi dels temps.

Com tot bibliòfil té molt desenvolupat el sentit de la propietat pel que fa als seus llibres, és costum marcar els llibres d’alguna manera. Conec persones que hi escriuen la data i on l’han comprat; d’altres, fan una breu narració de què han fet el dia que han adquirit aquell exemplar. De maneres d’indicar que aquell llibre ens pertany n’hi ha moltes, però la més original i la més personal és amb un exlibris.

 

“A la meva biblioteca no hi ha llibre que no porti la meva ensenya”

 

Un exlibris sol ser una marca personal i un objecte de culte en el món lector. Sol contenir el nom de la persona a qui pertany el llibre en qüestió i alguna imatge o dibuix amb la qual la persona se sent identificada. Hi ha exlibris o segells impersonals que poden fer el fet, però com tot a la vida, els objectes personalitzats, únics i intransferibles són els que tenen més valor emocional, i què hi ha més íntim i personal que els llibres que llegim?

Segur que ja esteu pensant on podeu adquirir un exlibris, oi? A Segells Ballosada fan exlibris i segells personalitzats. Només heu de preparar el vostre propi disseny i ells el traspassaran a un segell per tal que pugueu marcar els vostres llibres i fer-los únics. Com podeu veure a les imatges, algunes redactores de l’escriba ja tenim el nostre exlibris. A què espereu per fer-vos amb el vostre?

AnteriorTot a punt pel Festival Nits!
SegüentPresentació del Manlleu Film Festival 2023
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.