Llibres del delicte, l’editorial independent dedicada a la publicació de novel·la negra en català, estrena una col·lecció dedicada als més joves. Aquesta nova línia editorial l’enceta Aina Huix, una de només 16 anys autora de la novel·la Entre nosaltres.

La trama girarà al voltant de la mort d’en Dani, un noi de primer de batxillerat. La major part dels seus companys de classe tenien un motiu o altre per voler-lo mort, de manera que tots seran sospitosos del seu assassinat. Prenent en Dani com a punt de partida, el lector s’endinsarà en la vida dels seus companys per esbrinar qui l’ha pogut assassinar, i a més, fer-nos còmplices dels seus problemes, les seves relacions personals i les seves preocupacions adolescents.

A nivell tècnic Huix ens mostra els fets utilitzant diferents veus narratives: els joves protagonistes. Fins i tot, de vegades, un mateix fet és narrat per tres personatges diferents, la qual cosa ens permet endinsar-nos en la mateixa situació o escena des de totes les seves cares. S’ha de dir que la tècnica, tot i ser bona i complexa, pot resultar difícil per a un lector inexpert, el qual pot perdre’s fàcilment entre l’allau de personatges que presenta l’autora, alguns dels quals són totalment prescindibles. Per contra, això dona al text un gran dinamisme i fluïdesa a la narració, fins al punt que la lectura s’accelera i fa que el llibre no duri gaire a les mans del lector.

Pel que fa a la trama, podríem dir que va a cavall de 13 Reasons Why i Élite. Tot i ser atractiva, resulten més llaminers i morbosos els problemes dels adolescents i els seus embolics amorosos, que no pas l’assassinat d’en Dani i la seva resolució, que passa a un segon pla. Algunes dades sobre la mort, l’aparició d’alguna arma homicida o més presència policial haurien suavitzat aquesta sensació. Tot i haver-hi algun fet inversemblant, el passareu per alt i assumireu que hi ha molta foscor en aquest grup de joves, fins al punt, que qualsevol cosa us semblarà possible.

Amb una tècnica atrevida, un fets criminals que no es redueixen a l’assassinat, i amb uns personatges i unes relacions d’allò més complexes, Aina Huix captarà l’atenció i captivarà els joves i no tan joves que decideixin apostar per aquesta col·lecció que comença amb molt bon peu.

Agradarà a…

Als que hagueu gaudit de trames com les d’Élite i/o 13 Reasons Why.

No agradarà a…

Als que no us diguin res els embolics i els problemes adolescents.

Anterior‘Unorthodox’
SegüentLa hipocresia de la humanitat
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.