Anomenem clàssic aquella obra que ha passat a la posteritat, entre d’altres motius, pel fet d’abastar situacions, sentiments i pensaments que van més enllà de l’espai i el temps de cada persona, que són immortals i inherents en l’ésser humà, perquè podem gaudir de més comoditats i altres aparells però continuem sentint i actuant igual que fa 2000 anys i és que la condició humana és l’única cosa que no canvia per molt que passin els anys.

Així doncs, avui us presentem un tastet dels clàssics més emblemàtics. Aquelles obres de l’antiguitat que han esdevingut un model a seguir per a la nostra cultura i que han fet que el nostre món i la nostra societat sigui com és. Deixarem de banda les grans obres de la literatura com ara La Ilíada o L’Odissea i anirem al TOP 3 d’aquelles que se centren en la condició humana.

Odes i Epodes

odes-i-epodes_9788429767650

 

En aquest recull de poemes podrem trobar els tòpics literaris que més han transcendit al llarg de la història de la literatura i, perquè no dir-ho, de la filosofia universals. Des de Carpe Diem, passant per aurea mediocritas i acabant per pro patria morirar, Horaci és el poeta amb més pes en la tradició poètica d’occident.

Editorial: Grup 62

Èdip Rei 

edip_rei

La tragèdia per excel·lència de la ma d’un dels dramaturgs més importants de la Grècia clàssica. Narra la història d’Èdip Rei, un home portar a la perdició pels seus propis crims: lleva la vida al seu pare i es casa i té fills amb la seva pròpia mare. Una lliçó de vida que en fa veure com el destí dels homes s’esmuny entre els nostres dits tant a l’antiguitat com ara.

Editorial: La Magrana

 

L’art d’estimar

ars_amandi

El gran poeta romà demostra ser el més gran expert en les arts de la seducció i altres aspectes de l’amor. Veurem que l’amor ha estat molt semblant en totes les èpoques i que avui dia les tècniques de conquesta no són gaire diferents de les de fa 2000 anys.

Editorial: La Magrana

Anterior‘Guanyaràs una mar llisa’, Miquel Martín i Sierra
SegüentAquest divendres 12 de juliol als cinemes…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.