Seguim amb la novel·la negra! Seguim amb Mikel Santiago! Tot i que aquesta novel·la no forma part de la trilogia d’Illumbe, ens trobem amb un personatge ja conegut, Aitor Orizaola. Però no patiu, perquè com acostuma a passar amb Santiago, les seves novel·les són independents i es poden llegir sense necessitat d’haver llegit les anteriors.

En aquesta nova novel·la ens trobem amb Orizaola, un ertzaina que s’està recuperant del seu últim cas (que ja vam llegir a Entre los muertos) en què va quedar malferit i que s’enfronta a un expedient disciplinari. En aquest context tan advers, el seu nebot, en Denis, que és com un fill per a ell, és acusat d’assassinat. Però Orizaola, que té un olfacte entrenat veu que alguna cosa no encaixa i tot i estar de baixa emprendrà una investigació d’allò més arriscada i emotiva que implicarà la seva família i en què es jugarà la feina. 

Les 576 pàgines d’aquesta novel·la passen en un sospir, ja que estem davant d’un thriller d’aquells que et mantenen enganxat a la butaca fins altes hores de la nit. L’acció és constant. Passen moltes coses, molt ràpid i totes són molt emocionants. Es girs a la investigació són constants.

La part més interessant, al meu parer, és l’emotiva. La implicació emocional d’Orizaola en aquesta investigació, la forma com porta la investigació a l’extrem, al límit de la legalitat i jugant-s’hi la feina són d’allò més entranyables i donen personalitat i versemblança al personatge. 

Si alguna cosa se li pot retreure és un final força previsible. Això no vol dir que sigui un mal final o que estigui mal construït, tot el contrari! A poc a poc totes les peces van encaixant per donar-nos un desenllaç just i merescut, però que no sorprendrà ningú. 

Agradarà a… 

Als fans de Mikel Santiago i als amants dels thrillers policiacs. 

No agradarà a… 

Qui busqui una novel·la profunda o per reflexionar. És un pur divertiment que es posa d’allò més bé.  

 

Imatge de portada

AnteriorLa plataforma Goodreads
SegüentCINECLUB VIC. Cases d’algú
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.