Comunalitat de Vic // Catalunya, 2023

Direcció: Quim Crusellas Padrós
Producció: Comunalitat de Vic
Ajudant de càmera: Víctor Quintero
Il·lustracions i animacions: Xevi Domínguez i Cortès
Música: adaptació del tema ‘Qualsevol nit pot sortir el sol’ per Ernest Crusats
Investigació i entrevistes: Lluís Llord Déu
Promou i finança: Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat
Durada: 42 minuts.

Sinopsi

Documental sobre la història de la construcció dels pisos del carrer Joan XXIII del barri del Remei de Vic, fa més de cinquanta anys. Els van construir amb les seves pròpies mans les que serien les futures veïnes i veïns, que es van constituir en cooperativa. El documental recupera abundant material gràfic de l’època i dona veu a algunes de les veïnes i veïns que van construir els pisos. És un exercici de recuperació de la memòria cooperativa i comunitària de l’època i una reivindicació l’habitatge cooperatiu com un model més just d’accés a l’habitatge encara avui dia. El documental ha estat impulsat per la Comunalitat de Vic en el marc del programa (Re)Voltes d’Òmnium Cultural.

Comunalitat de Vic

 La Comunalitat de Vic neix amb la finalitat de dinamitzar les xarxes d’economia local des de la perspectiva del dret a la ciutat, els béns comuns i l’economia social i solidària. A través de l’enfortiment del teixit associatiu i veïnal, el teixit cooperatiu, el petit comerç, projectes autoorganitzats i xarxes de suport mutu. Generant un impacte social i singular al territori, especialment per a aquelles persones en situació de vulnerabilitat. Buscant una millora de l’ocupació i l’ocupabilitat, avivant xarxes de suport mutu i generant projectes d’economia local amb una lògica cooperativista, comunitària i sostenible. La seu del projecte es troba al barri del Remei a l’Espai Veïnal El Pont, a la rambla Tarradellas, 13, de Vic.

Quan?

Dimarts, 4 de juny a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

Anterior‘El hijo olvidado’, Mikel Santiago
SegüentLa convivència entre mòbils i llibres
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.