Quan vaig veure que a la cartellera del teatre Atlàntida de Vic hi havia programada per al Juliol l’obra de teatre El fantasma de Canterville i qui eren els actors que interpretarien els personatges, no ho vaig dubtar i vaig comprar l’entrada.

A l’escola, quan cursava tercer d’ESO, ens van fer llegir el llibre de l’editorial Barcanova, el qual, il·lustrat per Miguel Alfonso Rodríguez Cerro, també recull altres relats del mateix autor. Recordo que en aquella època ja em va agradar molt la lectura. Aquesta vegada, i després de la visita al teatre, la relectura tampoc no m’ha deixat indiferent.

Sens dubte recomano a tothom tant el llibre com l’obra de teatre o les diferents versions de pel·lícules que hi ha disponibles.

Sinopsi

El Senyor Otis, un ministre americà, compra Canterville Chase a Lord Canterville malgrat els advertiments que al Castell hi habita un fantasma des de fa més de tres cents anys. Així doncs, la compra es tira endavant i la família Otis ocupa el castell.

El fantasma de Sir Simon de Canterville està disposat a fer-los fora del seu castell. Tots els seus intents fan fallida quan s’adona de  la impassibilitat de la família davant de les accions que emprèn per fer-los agafar por. Per mes inri, els bessons de la família duen a terme diverses i incansables intervencions i li posen tota mena de paranys.

La Virginia, la filla petita del matrimoni, és qui finalment ajuda al fantasma a trobar, per fi, la pau eterna. Gràcies a la Virginia sabrem per què el fantasma ha estat rondant tot aquest temps pel castell fent fora tothom que tingués el propòsit de quedar-s’hi.

El fantasma de Canterville és un relat curt i molt divertit, característic dels relats de Wilde, carregat de sàtira i humor.

Al teatre 

Pel que fa a l’obra de teatre, és molt entretinguda, divertida i està plena del tocs d’humor als que Joan Pera ens té acostumats. En aquesta versió de Joan Yago no hi apareixen els bessons i, per tant, les entremaliadures que adrecen al fantasma es redueixen. No obstant, es reflecteix d’igual manera la frustració que sent el fantasma per no poder dur a terme el seu pla i fer fora la família invasora. La qualitat de l’obra la multiplica una interpretació impecable de tots els personatges que formen part de l’obra i un attrezzo molt ben aconseguit.

AnteriorCINECLUB VIC. Rostros (Faces)
SegüentTorna el festival del crim a Sant Cugat
Avatar photo
Auxiliar de veterinaria i estilista canina de professió, estudiant d’història de l’art i mare a temps complert. M’apassiona la lectura, viatjar per conèixer món, la música, el teatre i tot el que tingui a veure amb els animals. Sempre porto un llibre a sobre i no puc evitar la temptació d’entrar en biblioteques d’arreu. Em caracteritza la sinceritat, l’espontaneïtat i l’alegria.