Fitxa tècnica

Producció: The Walter Reade Organization
Guió: John Cassavetes
Música:
Muntatge: Maurice McEndree, Al Ruban, John Cassavetes
Durada: 2 h 10 min.
Intèrprets: John Marley, Gena Rowlands, Lynn Carlin, Seymour Cassel.

 

 

Sinopsi

Després de catorze anys casats, el matrimoni novaiorquès Frost es troba en plena etapa de desintegració. Desprès que ell (John Marley) parli de divorciar-se, passarà la nit amb homes de negocis i prostitutes, mentre que ella (Gena Rowlands) ho farà amb unes amigues i un vell playboy que ha conegut en un bar.

Rodada en 16 mm i en blanc i negre, Rostros ofereix un retrat demolidor d’una societat americana benestant, consumista i masclista. Filmada amb molts pocs mitjans i seguint un estil proper a la Nouvelle vague francesa, ens presenta una caòtica successió de personatges que circulen al voltant de la parella en crisi. El director deixa palesa la simplicitat de l’home enfront de la complexitat femenina dins d’una història d’amor-desamor amb converses plenes de llocs comuns i banalitats on el sexe i el desig sempre hi estan presents.

John Cassavetes

Actor, director i guionista nascut a Nova York el 1929, va debutar com a realitzador amb Shadows (1958). Està considerat un dels millors directors del cinema independent americà amb una filmografia de 12 films, la majoria d’ells finançats amb els guanys dels seus treballs com actor, on destaquen Así habla el amor (1971), Una mujer bajo la influencia (1974), El asesinato de un corredor de apuestas chino (1976) o Noche de estreno (1977). Va morir a Los Angeles el 1989.

Quan? 

Dimarts, 25 de setembre. 21:30 h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Idioma: VO en anglès amb subtítols

AnteriorSodomia periodística al 66 SSIFF: Crònica d’uns reporters ridículs a San Sebastià (Vol. I)
Següent‘El fantasma de Canterville’, un relat d’Oscar Wilde
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.