Stephen King és nadiu de Portland, una ciutat ubicada al sud de l’estat de Maine. Aquest és el motiu pel qual l’autor ha decidit ubicar tot el seu univers en aquest estat, situat al nord-est dels Estats Units.

Dins de l’univers de Stephen King apareixen molts pobles ficticis, però són tres els que formen la triada principal: Castle Rock, Derry i Jerusalem’s Lot. Aquest article se centra en aquestes tres ubicacions i, per això, el millor és ubicar-los primer dins de l’estat de Maine:

A continuació, cinc cèntims de cada poble…

Castle Rock

A Castle Rock hi transcorre l’acció de Bag of Bones (Un saco de huesos, 1988), Cujo (1981), The Dead Zone (La zona muerta, 1979), Needful Things (La Tienda, 1991), The Dark Half (La Torre Oscura, 1982-2012), Lisey’s Story (La história de Lisey, 2006).

Guanyarà popularitat en els propers mesos perquè és el títol de la sèrie de televisió estrenada el 25 de juliol de 2018 basada en les històries de Stephen King. En el tràiler de la sèrie podem començar a entreveure com és Castle Rock si és que no hem llegit els llibres anteriorment citats…

Derry

Derry és rellevant dins l’univers de Stephen King perquè és on transcorre It, recordareu les seves petites cases de la pel·lícula estrenada el 2017.

Alguns fans fins i tot n’han creat un plànol basant-se en les descripcions de les ubicacions que es fan a It.

Jerusalem’s Lot o Salem’s Lot

És on transcorre el llibre Salem’s Lot (El misterio de Salem’s Lot, 1975). És un poble on mai passava res…

Hasta que los niños empezaron a desaparecer, los animales morían desangrados y la onda expansiva del horror vació el pueblo y se lo dejó a ellos. Quienes quiera que fueran.

 

 

AnteriorLes dones d’en King
SegüentCrònica cinematogràfica d’un vol
Avatar photo
Enginyer de professió i aficionat a la muntanya. Tinc gustos cinematogràfics poc refinats i miro pel·lícules com qui menja una hamburguesa amb patates fregides, és a dir, sense cap intenció més que passar una bona estona. Si la pel·lícula em desagrada profundament em desfogo fent una crítica contundent.