Els que teniu nens i nenes al vostre voltant segur que ja coneixeu El Pot Petit, el grup de música que fa xalar de valent els més menuts (i no tan menuts!) de casa amb el seu imaginari màgic. La seva aventura ja fa 10 anys que dura, temps en què han fet més de 1000 concerts i han produït 4 discos dels quals se n’han venut més de 20.000 còpies. La seva presència a les xarxes també és d’escàndol, ja que el seu canal de Youtube acumula 114.000 subscriptors, i els seus vídeos tenen milers i milers de visualitzacions. Per si això fos poc, al seu èxit musical cal sumar-hi l’èxit editorial, ja que les històries dels seus coneguts personatges prenen forma d’àlbums il·lustrats en una col·lecció editada per Montena (Penguin Random House).

Però avui ells no són els protagonistes, sinó el Drac Rac. En el seu nou àlbum escrit per Helena Bagué i Siddharta Vargas, El Pot Petit ens presenta la història del Drac Rac. Tot comença amb un ou gegant que va a parar a un poble en què només hi viuen animals petits. Tot el poble té cura de l’ou fins que en surt el Drac Rac. Amb motiu del seu naixement, el Cuc Poruc explica al poble coses horribles sobre els dracs. En Rac, que ho sent, decideix marxar i començar el seu camí. La resta de la història, si heu sentit la cançó, ja la coneixeu. Al final… Bé, millor us feu amb un exemplar i ho descobriu vosaltres mateixos.

Després de sentir la cançó del Drac Rac i de tenir entre mans aquest àlbum il·lustrat és fàcil entendre l’èxit d’El Pot Petit. Les seves històries, a més d’involucrar uns animalons d’allò més entranyables, remouen emocions, sentiments, pensaments… En aquesta ocasió tracten el fet de ser diferent. El Drac Rac, tot i ser un drac, no vol raptar princeses, ni menjar animals, ni treure foc pels queixals. A qui no l’han jutjat per la seva aparença, pel seu entorn o per venir d’on ve? Aquest conte ens ensenya que hem de ser jutjats pels nostres actes i no per allò que els sembla als altres que som. Tota una lliçó de vida per als nostres infants i que més d’un adult i més de dos haurien de repassar.

La cicereta del pastís la posa Carlos Lluch amb les seves exquisides il·lustracions. L’explosió de colors i els detalls que inunden les pàgines enamoren des del primer moment. Us enamorareu del Rac i el seu verd.

Agradarà a…

Als que conguin el Drac Rac (també als que no) i als que els agradin els contes que transmeten valors.✨

No agradarà a…

Als que… Un moment. A qui no li agrada el Drac Rac?🤔


Portada

AnteriorCINECLUB XIC. Els Goonies
SegüentCINECLUB VIC. Toni Erdmann
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.