Fitxa técnica

Toni Erdmann // Maren Ade, Alemanya-Àustria-Romania, 2016

Producció: Komplizen Film, Coop99 Filmproduktion, KNM
Guió: Maren Ade
Música:
Muntatge: Patrick Orth
Durada: 2 h 42 min
Intèrprets: Sandra Hüller, Peter Simonischek, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Ingrid Bisu, Hadewych Minis, Lucy Russell

 

Sinopsi

L’Ines (Sandra Hüller) treballa per a una important companyia petroliera a Bucarest. La seva feina, de gran responsabilitat, exigeix moltes hores, estrès i dedicació. El seu pare Winifred (Peter Simonischek), un home amb un sentit de l’humor peculiar, decideix visitar la seva filla amb la intenció de recuperar els lligams d’una relació que s’ha anat refredant al llarg dels anys. Per aconseguir-ho, es posarà a la pell d’un alter ego: l’estrambòtic Toni Erdmann.

Una comèdia de guió inusual, amb gust per l’humor absurd i resolucions poc previsibles, que va causar furor als festivals de cinema l’any de la seva estrena. La directora i guionista aconsegueix esquivar els llocs comuns i els tòpics i elevar la seva pel·lícula com una gran obra cinematogràfica més enllà de qualsevol gènere o etiqueta. I tot això sense deixar de divertir i commoure el seu públic.

Maren Ade

Nascuda a Karlsruhe (Alemanya) el 1976 és directora, guionista i productora. Després de rodar diversos curts, el 2003 va debutar amb Der Wald vor lauter Bäumen a la qual seguiria Entre nosotros (2009). Amb Toni Erdmann va assolir el reconeixement internacional en guanyar diversos premis i nominacions. Treballa com a professora de guió a l’Acadèmia de Cinema de Baden-Württember. Junt amb Janine Jackowski i Jonas Dornbach és propietària de la productora de cinema Komplizen Film.

Quan?

Dimarts, 14 de desembre. 20 h.
L’Atlàntida
Compra la teva entrada

 

Anterior“El Drac Rac”, El Pot Petit
SegüentNominats als Globus d’Or 2022
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.