L’honor i la lleialtat a uns valors són la principal motivació de l’heroi a ‘Sakra’, un film de gènere wuxia protagonitzat i dirigit pel mític Donnie Yenn -juntament amb Steve Cheng-. A ‘Sakra’ trobem tot el que hi podem esperar: arts marcials, fantasia i epicitat, tot plegat amenitzat amb un munt de salts per les teulades i la recerca del veritable origen familiar de Qiao Feng (Donnie Yenn), un orfe que ha esdevingut, de forma merescuda, el cap d’una respectada banda de cavallers hàbils en les arts marcials.

Durant tota la pel·lícula, la trama segueix el tortuós camí de Qiao Feng per demostrar la seva innocència davant unes acusacions d’assassinat tremendament matusseres i mancades de proves. En paral·lel, la incertesa del seu origen, que s’insinua fosc, va fotent la matraca fins al punt de convertir-se en el veritable leit-motiv del personatge. Sigui com sigui, durant tota la pel·lícula, Qiao Feng anirà acompanyat d’una desgràcia que anirà compartint amb bona part dels amics i nous enemics amb els quals es vagi trobant. Aquest ‘savoir faire’ a l’hora de sembrar misèria allà on va recorda fins a cert punt a la de John Wick (Keanu Reeves) per allò de que el millor de tot és que no tinguis cap relació d’amistat o enemistat amb ell. Ni siguis el seu gos. No et convé. (Em fa gràcia que, de fet, Donnie Yenn surti en la última pel·lícula de la saga).

Així doncs, durant el film tot convergeix per portar-nos de la mà amb l’heroi caigut en la recerca del seu perdó i el cert és que ho fa amb prou encert i amb una atmosfera fantàstica prou creïble més enllà d’alguns detalls. Malgrat la bona factura, ‘Sakra’ es fa un pèl llarga, amb una lluita amb el “final boss” que sembla que no arribarà mai. La sensació és que es podria haver resolt tot plegat de forma més ràpida, però igual que la cara de Donnie Yenn, tot s’acaba estirant de forma injustificada.

Si voleu veure ‘Sakra’ i no vau poder-ho fer a la primera jornada del Festival Nits de Cinema Oriental 2023, teniu l’oportunitat de fer-ho a Movistar Plus+ des del 5 de setembre (i fins que estigui disponible a la plataforma!).

Anterior“L’estiu que la mare va tenir els ulls verds”, Tatiana Țîbuleac
SegüentCINECLUB VIC. Aftersun
Avatar photo
Sóc periodista i treballo en l'àmbit de la comunicació corporativa, la informació esportiva i la maquetació web. El meu temps lliure és tan limitat i es reparteix entre tantes passions culturals i d'oci (literatura, cinema, teatre...) que segurament no en dominaré mai cap.