Salman Khan protagonitza a ‘KBKJ’ una divertidíssima pel·lícula de Bollywood que barreja acció, amor, escenes musicals i continuats tocs d’humor i absurditat per fer-nos passar una excel·lent estona embadalits davant de la pantalla. Gaudir-la, a més, al Festival Nits de Cinema Oriental de Vic en una Bassa dels Hermanos plena de gom a gom és una experiència col·lectiva majúscula.

Les primeres escenes d’acció i diàleg de la pel·lícula ja ens mostren de quin peu calça aquesta obra d’art, amb un Salman Khan melenut i barbut en el paper de Bhaijaan, un home valent que protegeix els seus veïns fent ús de la violència i un carisma altament seductor: la càmera lenta, el vent a la cara i una veu més negra que la de Barry White bé poden fer caure de cul a terra a qui se li posi al davant. Malgrat disposar d’aptituds més que ressenyables i ben visibles en les primeres confrontacions, la sort no sempre li ha anat mai de cara, especialment en l’amor, fruit del seu jurament de no esposar-se si això suposava deixar sols als seus germans.

El tret de sortida que fa avançar el film és quan els germans petits, Ishq, Moh i Love, cansats d’ocultar-li que ja tenen xicota per tal de solidaritzar-se amb el seu sacrifici, decideixen emparellar-lo amb algú per desllorigar la situació. L’escollida serà la recent arribada Gundamaneni Bhagyalakshmi, interpretada per Pooja Hedge, qui anirà guanyant-se mica en mica el cor de l’home impertorbable sense conèixer la seva vessant protectora més agressiva, que acabarà obrint-se pas més endavant per pura necessitat.

Amb totes les cartes sobre la taula, Farhad Samji juga de forma sublim amb tots els recursos i gèneres disponibles per crear una macedònia tremendament diversa i plena de color que enganxa des del primer moment i ens fa xalar tothora amb aquest remake de ‘Veeram’. El gaudi que provoca pot recordar al que podem viure amb altres pel·lícules índies com ‘RRR’, i si bé no disposa del punt èpic i històric que té aquesta tampoc el necessita: posa de relleu l’amor, la fraternitat i la protecció de les persones que estimem en un altre registre. Però sense deixar enrere les baralles desmesurades, amb coreografies gairebé impossibles i situacions absurdes que ens faran riure amb total seguretat.

Segurament si li dedico més paraules, no estarien a l’alçada del que vam veure: ‘KBKJ’ és una meravella.

AnteriorAquest divendres 22 de setembre als cinemes…
Següent‘Variaciones sobre Budapest’, Sergi Bellver
Avatar photo
Sóc periodista i treballo en l'àmbit de la comunicació corporativa, la informació esportiva i la maquetació web. El meu temps lliure és tan limitat i es reparteix entre tantes passions culturals i d'oci (literatura, cinema, teatre...) que segurament no en dominaré mai cap.