Charlotte Wells  Regne Unit – Estats Units, 2022

Producció: BBC Film, BFI, Screen Scotland
Guió: Charlotte Wells
Fotografia: Gregory Oke
Música: Oliver Coates
Muntatge: Blair McClendon
Durada: 1 h 42 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Intèrprets: Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall, Sally Messham, Spike Fearn, Harry Perdios, Ruby Thompson

 

Sinopsi

Anys després de les últimes vacances amb el seu pare, la Sophie (Frankie Corio) intenta rememorar la figura del seu pare (Paul Mescal) algú que, tot i compartir moments d’intimitat, mai es va deixar conèixer del tot.

Són varis els autors que han sabut veure en el cinema un mitjà per explorar la construcció dels records i la memòria. La cineasta Charlotte Wells utilitza hàbilment una manera de desencadenar moments del passat, com si fossin fragments de vídeo casolans, que oscil·len entre la realitat i la ficció. Estem contemplant escenes reals del viatge d’un pare i una filla per la costa de Turquia? O tot record està sotmès a la idealització de qui indaga en el passat? Amb un ús sensible i intel·ligent de la nostàlgia, el film aborda la necessitat de contemplar i analitzar la relació amb aquelles persones que han passat per la nostra vida deixant empremta, però amb el misteri mai resolt de saber si la connexió va ser recíproca.

Charlotte Wells

Va néixer a Edimburg el 1987. Va cursar el programa conjunt de postgrau en negocis i cinema de la Universitat de Nova York amb la intenció de convertir-se en productora, tot i que la realització de tres curts mentre estava estudiant, la va portar a la carrera de direcció. Aftersun és el seu primer llargmetratge. Es va estrenar al Festival de Cannes 2022, amb molt bones crítiques, i posteriorment s’ha convertit en un dels films de la temporada.

Quan?

19 de setembre. 20 h.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorCrítica de ‘Sakra’, de Donnie Yenn
Següent“El carnisser i l’ocell”, Alaina Urquhart
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.