Fitxa tècnica

Retour à Reims// Jean-Gabriel Périot, França, 2021

Producció: Les Films de Pierre, Arte France Cinéma.
Guió: Jean-Gabriel Périot a partir de la novel·la de Didier Eribon.
Fotografia: Julia Mingo.
Música: Michel Cloup.
Muntatge: Jean-Gabriel Périot.
Durada: 1 h 23 min.
Idioma: VO en francès amb subtítols en català.
Documental.

Una història íntima, social i política de la classe obrera francesa des de principis de la dècada de 1950 fins a l’actualitat. Una adaptació de l’obra del filòsof i historiador Didire Eribon reconstruïda amb material d’arxiu i narrada per l’actriu Adèle Haenel.

Retorn a Reims és un exemple d’assaig cinematogràfic en què el seu director construeix un discurs propi a partir d’un gran recull de documentació (fotos i vídeos reals però també material de ficció). Jean-Gabriel Périot, s’ha especialitzat en la creació de tot de tota mena de narratives fent servir les eines del documental i establint un vincle entre la memòria i la imatge històrica. Aquí, continua fi del al seu estil i ens fa replantejar la construcció del present en un exercici de crítica política tan pedagògic com estimulant.

Jean-Gabriel Périot

Director i muntador nascut a França el1974. Mai va estudiar cinema, però sí comunicació i va dedicar-se a l’edició al Servei d’audiovisuals del Centre Georges Pompidou. Allà és on va familiaritzar-se amb el treball amb material d’arxiu. A la seva obra ha conreat tota classe de formats i estils: curts, llargs, documental, ficció, videoart… En el camp del llargmetratge hi trobem el treball de ficció Lumières d’été (2016) i els documentals Une jeunesse allemande (2015), Les nostres derrotes (2019) i Retorn a Reims (2021).

Quan?

Dimarts 17 de gener a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

Anterior“El rosa i el verd”, Stendhal
Següent“The legend of Troy”, Goldie Hawk I Esther Aarts
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.