Fitxa tècnica

Il sorpasso// Dino Risi, Itàlia, 1962

Producció: Incei Film, L.C.J Editions & Productions.
Guió: Dino Risi i Ruggero Maccari.
Fotografia: Alfi o Contini.
Música: Riz Ortolani.
Muntatge: Maurizio Lucidi.
Durada: 1 h 45 min.
Idioma: VO en italià amb subtítols.
Intèrprets: Vittorio Gassman, Catherine Spaak, Jean-Louis Trintignant, Claudio Gora, Luciana Angiolillo.

Bruno Cortona (Vittorio Gassman), un simpàtic tabolaire que es passa el dia de gresca, es troba casualment amb Roberto Mariani (Jean-Louis Trintignant), un tímid estudiant, i el convida a passar-hi un dia de vacances fora de Roma. Durant el viatge, el jove se sent cada cop més atret per l’esbojarrada forma de vida del seu company.

Un dels millors components de la Comèdia a la italiana. A través del viatge en cotxe de dos personatges oposats, el director dibuixa una sàtira tragicòmica de la realitat d’Itàlia. Un film diferent de qualsevol altre que parteix d’un viatge per la mítica ciutat de Roma i que, en mans del seu director, Dino Risi, i de dues estrelles com Gassman i Trintignant, acaba esdevenint alguna cosa més que un simple divertiment i assoleix una lectura social i un retrat reflexiu. Una excel·lent proposta que celebra 60 anys i que recuperem amb motiu del Festival Julius 2022.

Dino Risi

Va néixer el1917 a Milà. Considerat un dels mestres de la comèdia italiana, va debutar a la pantalla amb Vacanze col gangster (1952). Després va crear El camí de l’esperança (1953) i un dels episodis d’Amor a la ciutat (1953). El seu primer èxit va arribar amb Poveri ma belli (1956), i Sabella (1957). Durant els anys 60 va rodar els seus dos millors títols: Vida difícil (1961) i L’escapada (1963). Va morir el juny de 2008 a Roma.

Quan?

Dimarts 22 de novembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorVic, capital de la literatura infantil i juvenil aquest novembre
Següent“Cinco lobitos”, Alauda Ruiz de Azúa
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.