Del 24 de novembre a l’1 de desembre Vic acollirà el FLIC (Festival de literatura i arts infantil i juvenil) i serà seu de propostes artístiques i lúdiques per acostar la literatura als més joves.

Aquesta edició, titulada (des)ORDRES té com a eix vertebrador la classificació dels llibres d’una biblioteca i com això ens condiciona. Així ho explica Roser Ros, directora del festival: «ens proposem experimentar i reflexionar què passa quan, lluny dels estàndards, classifiquem els llibres de maneres diferents».

Pel que fa a la programació hi haurà tres línies: la professional, la familiar i l’educativa. Així doncs, el festival pretén implicar educadors, adults i joves i infants, els tres agents que construeixen i participen de l’activitat lectora dels joves.

El festival començarà el proper 24 de novembre a les 19.00h amb la conferència a càrrec de la filòloga i professora de didàctica de la llengua i la literatura a la UdG i a la UOC Mariona Masgrau

Pel que fa a la programació familiar, l’activitat es concentrarà el dia 26 de novembre. Al llarg del dia les famílies, i molt especialment els infants i joves, podran crear un fanzine, participar al tarller de quimigrames i d’altres iniciatives lúdiques. També es comptarà amb la presència de la llibreria El petit tresor.

Quant a l’àmbit educatiu, tindrà lloc entre el 28 de novembre i l’1 de desembre a la biblioteca Pilarín Bayés, que acollirà 250 alumnes de primària d’arreu de la comarca.

A més d’això, hi haurà presentacions de llibres, cinema, xerrades… Trobareu el programa complet al web oficial del FLIC, on també podreu comprar les vostres entrades.