Fitxa tècnica
Autor: Shigemitsu Harada
Il·lustrador: Issei Hatsuyoshiya
Ja fa un temps us vaig parlar d’una sèrie d’animació titulada Cells at work, que explicava el funcionament del cos i de les cèl·lules sanguínies en estil anime. La meva recomanació ara és un spin-off per a adults d’aquesta mateixa sèrie: Cells at work: black code. La premissa és la mateixa, però aquest cop les cèl·lules hauran de sobreviure en un organisme classificat com a «codi negre».
Perquè ens entenguem: a part de fer la seva feina habitual, els protagonistes hauran d’enfrontar-se al tabac, l’alcohol, el colesterol, l’estrès, el sedentarisme, a poques hores de son… Un cos com aquest no els posarà les coses fàcils, a les cèl·lules, de manera que anirem veient el deteriorament dels diferents òrgans mentre els patògens continuen amb els seus assalts continus.
Una sèrie molt recomanable i alhora molt dura que pot conscienciar-nos sobre les conseqüències que poden tenir els mals hàbits sobre la nostra salut. El protagonista, en aquest cas, és un glòbul vermell acabat de llicenciar que, després de la desil·lusió inicial, ho donarà tot i més per salvar l’organisme on viu mentre va coneixent la resta de cèl·lules. De mica en mica, però, s’anirà adonant que els perills no venen només de l’exterior, ja que el principal enemic del cos acabarà sent el seu mateix propietari.
Agradarà a…
Als fans de Cells at work i a qualsevol persona interessada en el cos humà. Recordeu que no és una sèrie per a infants encara que sigui d’animació. Si no heu vist la versió original, recomano començar per la primera, simplement per poder apreciar el contrast entre els dos organismes.
No agradarà a…
Encara que no us atregui el format d’animació japonesa, crec que és una sèrie impactant. Amb un parell de capítols ràpids de vint minuts, n’hi ha prou per crear un cop d’efecte i veure les conseqüències del tabac i l’alcohol sobre el nostre cos.