La ficció està molt bé i ens transporta a altres mons, altres èpoques i altres vides, però de vegades també està bé tocar de peus a terra i llegir sobre fets reals. Com que tots tenim tendència a llegir més ficció que no pas històries amb fets reals com a eix central, he elaborat una llista dels llibres d’aquesta temàtica que m’agradaria llegir i que penso us poden ajudar a assolir el repte d’aquest mes de juny. Tot i així, com ja sabeu, són només una proposta, de manera que podeu anar pel vostre compte i fer-vos amb el llibre basat en fets reals que més us cridi l’atenció.

Esa maldita pared, Flako

Tothom té un do: el de Flako va ser durant molts anys aprendre a moure com un fantasma per les clavegueres de Madrid, on excavava butrons per atracar bancs. La premsa el va batejar com ‘el Robin Hood de Vallecas’.

Tots hem pensat una vegada o altra com seria atracar un banc i a les pel·lícules d’atracaments sempre desenvolupem una certa empatía i simpatia pels atracadors.

El trobareu al catàleg de Libros del K.O.

 

Las chicas del radio, Kate Moore

El descobriment del radi va esdevenir una revolució per a la cosmètica i la medicina a principis del segle XX i van ser moltes les fàbriques americanes que treballaven amb aquest element químic per a l’elaboració dels seus productes. Aquesta substància brillant cobria els els cossos de les treballadores de les fàbiques, que il·luminaven la nit com cuques de llum industrials. Les “noies lluminoses” van començar a caure malaltes de manera misteriosa però les fàbriques ho van ignorar. Elles, en resposta, es van organitzar fins al punt que seu coratge va desembocar en importants canvis en les regulacions laborals i la investigació sobre bombardejos nuclears. El més important és que van aconseguir salvar centenars de milers de vides.

El trobareu al catàleg de Capitan Swing.

 

Panther, Melvin Van Peebles

Des que vaig llegir Infliltrado en el KKKlan que tinc ganes de llegir aquest llibre que edita Tigre de paper.

El llibre és la història dels panteres negres escrita per ells mateixos. L’any 1966, en plena guerra del Vietnam, els negres s’oganitzen sota el Partit Pantera Negra d’Autodefensa i tenen cura de lluitar contra els abusos policials, el racisme i inunden els carrers per reclamar igualtat i una vida digna que miri més enllà del color de la pell. Sens dubte un llibre essencial.

AnteriorRodatges paranormals
Següent‘Repassa lletres’, un llibre tàctil
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.