D’acord, ho confesso: quan era petita volia ser “la noia del temps”. Els meus pares, fins i tot, em va regalar una estació meteorològica. És per això que em vaig llançar a la lectura d’Arc Iris Grey i la màgia del temps; és el llibre que m’hauria agradat llegir en aquella època.

L’Iris Grey té deu anys i viu a Meteolàndia, un lloc al cel on tots els habitants tenen poders meteorològics. Els seus millors amics són en Nival, que controla la neu, i la Rosada, que controla l’aigua. Ah! I en Nim, el seu gat-núvol! L’Iris, malgrat que voldria tenir-ne, no té cap mena de meteomàgia, però tot canviarà quan viatgi a la Terra sense permís i aconsegueixi la màgia dels arc iris, una branca de la meteomàgia extingida durant mil·lennis fins a aquell moment.

El millor d’aquesta novel·la és, sens dubte, l’ambientació. Cada detall et transporta a Meteolàndia i et converteixen en un meteolandès més. Sens dubte, Laura Ellen sap crear una atmosfera màgica i bastir una maquinària versemblant que funciona a les mil meravelles. Els personatges tampoc no es queden enrere, ja que cada un d’ells està construït amb mestratge per tal que ens despertin un sentiment o altre. A priori poden semblar arquetípics o simples, però en realitat són força complexos, especialment, l’Iris i la seva antagonista… Mutis! No us diré qui és. La cirereta del pastís la posa una trama èpica, ràpida, divertida i molt màgica que farà les delícies dels amants de les novel·les d’aventures, la màgia i, evidentment, els fenòmens meteorològics.

Agradarà a…

Als nens i joves que els agradi la màgia.

No agradarà a…

Qui no sigui capaç d’entrar al món de Meteolàndia.

 

Portada

AnteriorCINECLUB VIC. La fugida
SegüentCrítica de “The Northman”, de Robert Eggers
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.