Fitxa tècnica

La fugida // Sam Peckinpah, EUA, 1972

Producció: David Foster Productions, First Artists, Foster-Brower Productions
Guió: Walter Hill a partir de la novel·la de Jim Thompson
Música: Quincy Jones
Muntatge: Robert L. Wolfe
Durada: 2 h 3 min
Intèrprets: Steve McQueen, Ali MacGraw, Ben Johnson, Sally Struthers, Al Lettieri, Slim Pickens, Richard Bright, Jack Dodson, Bo Hopkins

Sinopsi

Doc McCoy (Steve McQueen)  compleix una condemna de deu anys  per assalt de mà armada. Gràcies a la seva esposa (Ali MacGraw) i a la col·laboració d’una persona influent aconsegueix la llibertat provisional però, a canvi, el matrimoni haurà d’atracar a un banc. En el transcurs de l’assalt, les coses es compliquen i la parella haurà d’iniciar una fugida a Mèxic mentre són perseguits per la policia i els seus antics còmplices…

Sam Peckinpah adapta a la gran pantalla la novel.la de Jim Thompson amb un guió de Walter Hill, convertint-la en una combinació de road movie, western modern i thriller. Des dels primers plans, la pel·lícula presenta un ritme i un muntatge intens i sincopat que acompanya a una trama que va creixent en intensitat i intriga fins a arribar a un final únic. Tot i que la violència hi és present, marca del seu director, la pel·lícula té un missatge més optimista i lluminós que molts dels seus altres treballs. Això, unit al carisma de les dues estrelles protagonistes, la va convertir en la pel·lícula més taquillera de la seva filmografia.

Sam Peckinpah

Va néixer el 1925 a Fresno, Califòrnia. El 1951 entra a treballar a la televisió on escriu guions i realitza episodis que li permeten estrenar el seu primer llarg, Companys mortals (1961). A la seva filmografia destaquen títols com Grupo Salvaje (1969), Gossos de palla (1971), La fugida (1972), Pat Garrett i Billy el nen (1973) o Vull el cap d’Alfredo García (1974). Va morir a Califòrnia el 28 de desembre de 1984.

Quan?

Dimarts, 3 de maig. 20 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior“Ruderals”, sortir dels marges
Següent“Arc Iris Grey i la màgia del temps”, Laura Ellen Anderson
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.