Sant Jordi és la data literària més assenyalada de l’any, però no només per als lectors, sinó també per a les editorials, les quals aprofiten per treure a la venda una gran quantitat de novetats. Així doncs, és fàcil que els lectors es pedin entre totes les propostes literàries que podem arribar a trobar, i és per això que hem volgut fer una petita selecció del bo i millor. Evidentment, és només una proposta, o millor dit, una aposta, així que no us la prengueu al peu de la lletra.

 

Ficció

Hamnet – Maggie O’Farrell – L’altra Editorial

Hamnet Shakespeare, el fill de William Shakespeare, va morir amb 11 anys l’any 1596. Quatre anys més tard, el seu pare va escriure la seva obra més popular: Hamlet. L’escriptora irlandesa es va assabentar de tot això quan tenia setze anys i anava a l’institut, una idea que li va quedar gravada i que anys després ha pres forma de llibre. Com a dada curiosa, O’Farrell reconeix que no va poder escriure aquest llibre fins que el seu fill va passar dels onze anys.

Hamnet és un la història que gira al al voltant d’una dona i el seu fill, un matrimoni poc convencional, del vincle indestructible entre dos germans bessons i del dolor d’una pèrdua irreparable com és perdre un fill.

Amb aquesta obra, Maggie O’Farrell ha aconseguit el Women’s Prize de Narrativa 2020 i, segons ella mateixa, escriure sobre el dol que passa l’Agnes ha estat el més difícil que ha escrit fins al moment.

Llegiu-ne la crítica!

Ring Shout – P. Djèlí Clark – Mai més

Ringh Shout ens situa al 1922 a Georgia. Una jove negra es dedica, amb les seves amigues, a matar monstres, uns monstres que van ser invocats mitjançant bruixeria el 1915 i que s’han camuflat entre els membres del Ku Klux Klan.

La novel·la, partint d’una premissa molt básica: bons contra dolents, és una barreja de novel·la històrica amb girs sobrenaturals. La formació de l’autor, un historiador nord-americà especialista en tradicions i folklore dels esclaus, farà que el que sembla una novel·la de fantasia tingui molt de realitat.

 

No ficció

La farmacèutica – Carles Porta – La Campana

Els true crimes estan de moda. Endinsar-nos en els casos més escabrosos ens agrada i qui millor ho fa a casa nostra és, sens dubte, Carles Porta. Tant el seu programa de ràdio com la versió televisiva Crims són líders d’audiència.

Després del llibre Crims, un dels més venuts del Sant Jordi passat, Carles Porta s’endinsa en un dels casos més famosos i impactants de la crònica negra catalana. El 20 de novembre de 1992 Ma Àngels Feliu, farmaceutica d’Olot, va ser segrestada. La dona va passar setze mesos sota terra i tancada en un forat de la mida d’un armari. Després de revisar a fons la informació generada pel cas, l’autor reconstreix la història de dalt a baix.

Literatura Juvenil

Fes picar els anells – Jordi Casals i Merchán – Llibres del Delicte

La història que se’ns presenta té com a protagonistes l’Eva, el seu germà Jordi i en Marc (amic del seu germà). La seva vida és molt normal fins que el seu pare, un enginyer vingut a menys, inventa uns anells que permeten que la persona que els fa picar es teletransporti i pugui anar allà on vulgui. En un principi l’alegria els desborda, però no han calculat prou bé l’abast i el caos que pot generar aquest invent i, encara menys, que hi haurà persones molt poderoses disposades a impedir que els anells vegin la llum. Així doncs, l’Eva, en Jordi i en Marc es veuran immersos en una aventura per la supervivència.

El tercer número de la col·lecció juvenil de Llibres del Delicte és un llibre que es llegeix molt ràpid que portarà els joves lectors a reflexionar sobre les conseqüències dels seus actes, la responsabilitat individual i colectiva, la importància de la família, el valor de l’amistat…

Llegeiu-ne la crítica!

Literatura infantil

La font amagada – Miriam Tirado – BdeBlok 

Miriam Tirado és consultora de criança i periodista especialitzada en maternitat, paternitat i criança. Els seus contes sempre estan orientats a ajudar a mares i pares a connectar amb els seus fills o a ajudar als més menuts a comprendre aspectos emocionals de la seva vida. Potser la coneixeu per altres contes com Desconnectats, El fil invisible, Enrabiats, Tinc un volcà i Baba, no vull dormir entre altres.

Al Pol li agrada molt cantar. Quan canta, sent que vola i que recorre per tot el seu cos un sentiment immens, com si una font màgica brolles del seu pit, però sovint es pregunta com es diu aquesta això que sent. Tot i així, està convençut que si tothom trobés la seva Font amagada, serien més feliços. ¿Com ho pot fer per tal que els que estima, la trobin?

Un conte que, com és habitual en la Míriam, agradarà als petits de casa, però sobretot, als adults.

 

AnteriorNominats als Oscars 2021
SegüentCrítica de “Soul”
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.