El 69è festival de Cinema de San Sebastián obrirà les portes aquest 17 de setembre. Després d’un any ple d’incerteses, sembla que tot comença a tornar a la normalitat. Es tornen a concedir entrevistes i pel carrer no és obligatori portar mascareta (encara que nosaltres ho recomanem —mai se sap amb quin alè ens podem topar). La llum al final túnel. El moment de recuperar el temps perdut.

Degut a la situació pandèmica, grans propostes que havien de veure la llum es van quedar tancades dins d’un calaix esperant el seu moment. L’espera ha estat llarga, però sembla que valdrà la pena: Wes Anderson, Jane Campion, Paul Verhoeven, Sean Baker, Todd Haynes, Julia Ducournau…

S’acosta el moment. I no havíem previst res diferent a la resta d’anys, ja que amb en Marc Orra i en David Muñoz resulta difícil saber per on aniran els trets. Fa uns quants dies que no en sabem res, però després de l’última correspondència val a dir que estem preocupats. No és que ens faci patir que no facin la feina que els pertoca, però s’hi llegia força hostilitat. Sembla que les mesures adoptades els faran anar de corcoll. Tampoc volem avançar esdeveniments abans d’hora, com més anys passen, més confidencialitat reclamen.

I com que ens han enviat una llista de les pel·lícules a seguir farem la vista grossa.

 

Titane

Julia Ducournau (França)

Intèrprets: Vincent Lyndon, Dominique Frot, Agathe Rousselle, Nathalie Boyer

La directora de Crudo (2016) va sorprendre al públic amb la seva opera prima. Va obtenir tan detractors com fanàtics, però ningú es va quedar indiferent. Aquest any sembla que també reclama controvèrsia: assassinats, desaparicions i deformitats facials. Dubtem molt que res pugui sortir malament.

 

Earwig

Lucile Hadzihalilovic (Regne Unit)

Intèrprets: Romola Garai, Alex Lawther, Paul Hilton, Martin Verset

Una pel·lícula d’època sobre una noia bombolla que té les dents de gel. Una premissa estranya, àmpliament original,

 

 

 

The French Dispatch

Wes Anderson (Estats Units)

Intèrprets: Timothée Chalamet, Benicio del Toro, Frances MacDormand, Tilda Swinton, Léa Seydoux

Wes Anderson és un director àmpliament reconegut dins el panorama cinematogràfic. Les seves propostes estètiques conformen un segell identificatiu impossible d’igualar, i sempre resulta satisfactori veure un repartiment coral tan de luxe. De moment, la nostra favorita.

 

The Velvet Underground

Todd Haynes (Estats Units)

Intervencions: Lou Reed, John Cale, Maureen Tucker

El documental de cortesia. La pel·lícula musical. Tot en un. I a més sobre un grup fantàstic. De les que surten guanyadores dins el nostre rànquing personal. De les que agraden al públic. Una aposta guanyadora.

 

 

 

The Power Of The Dog

Jane Campion (Australia)

Intèrprets: Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons, Kirsten Dunst, Thomasin McKenzie

Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Western. Sisplau.

 

 

 

 

 

Anterior“Animals invisibles”, la realitat supera el mite
SegüentLes dreceres de la vida
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.