Hi ha molts camins i moltes dreceres diferents per arribar allà on volem, a la nostra fita. Així doncs, només és qüestió de preparar-nos i endinsar-nos en noves aventures i fer camp a través tal com fa el protagonista de la novel·la La Drecera (Edicions del Periscopi, 2020) de l’escriptor Miquel Martín.

Una vida a un mas de l’Empordà. El pas dels estius cuidant el xalet dels amos de Barcelona mentre ells i els seus fills viuen una vida paral·lela i oposada al protagonista; una vida a base de luxes i aparences.

Aquest relat mostra el pas de la infantesa a l’adolescència d’un jovenet que destaca les primeres vegades de tot: els sentiments, el desig, la sexualitat, la maduresa, la pèrdua, etc. Les dreceres que agafem per canviar el rumb de la nostra vida. Al cap i a la fi, les dreceres són els camins que escollim en cada decisió que prenem i Martín ho sap expressar molt bé amb un relat i un llenguatge ric i acurat a l’edat del protagonista i defensant la llengua del seu territori.

És un llibre curt, però que enganxa. Un llibre d’un dia de platja, piscina o càmping. Un llibre que amb una tarda t’hipnotitza, et fa seguir, et fa reflexionar sobre els canvis de la vida i de la natura i et quedes encisat en aquest trajecte vital i d’introspecció fins a acabar els últims mots del nen, que acaba convertint-se amb noi.

 

Agradarà a…

A les persones que busquin una novel·la curta i entretinguda que et faci reflexionar sobre els canvis vitals.

No agradarà a…

A qui busqui una història d’intriga o un relat llarg de ciència-ficció.

Anterior69 SSIFF: Comença l’espectacle
SegüentCINECLUB VIC. Fills del sol
Avatar photo
Em dic Meritxell Dalmau i sóc periodista, especialitzada en cultura. Lletraferida, amant de les arts i de les veus de les persones. Apassionada pel teatre, ja sigui clàssic, modern o contemporani. Em pots trobar en un pati de butaques, en una exposició, en una llibreria o en una cafeteria relatant històries.