Fills del sol // Majid Majidi, Iran, 2020

Producció: Majid Majidi Film Production

Guió: Nima Javidi, Majid Majidi

Fotografia: Hooman Behmanesh

Música: Ramin Kousha

Muntatge: Hassan Hassandoost

Durada: 1 h 39 min

Idioma: VO en persa amb subtítols

 

Sinopsi

Alí, un nen de 12 anys, i els seus tres amics treballen per sobreviure i ajudar a les seves famílies fent petits treballs en un garatge i cometent delictes menors per aconseguir diner ràpid. Un dia rep l’encàrrec de trobar un tresor ocult sota terra. Per aconseguir-ho recluta els seus amics, però per accedir al tresor, abans s’hauran d’unir a l’Escola del Sol, una institució caritativa que intenta educar nens del carrer i treballadors infantils. La denúncia social en diferents àmbits ha estat un element recorrent en totes les pel·lícules de Majid Majidi. Amb Fills del sol torna als seus orígens i fa servir l’infant com a imatge de la crua realitat. El seu nou film compta amb un gran esperit d’aventura, molta tendresa i una trama que manté el suspens fins el final. Interpretat en bona part per actors no professionals, i amb un excel·lent treball de fotografia, el director ens planteja una faula social amb un cert regust a cintes com Els Goonies.

Majid Majidi

Nascut el 19595 a Iran, aquest director, guionista i productor, guardonat amb múltiples premis, és un dels representants més internacionals del cinema iranià actual. Va estudiar art dramàtic i ha dirigit varis documentals i pel·lícules, entre les quals destaquen Els nens del paradís (1999), primera pel·lícula iraniana nominada a un Oscar; Baran (Pluja) (2004) i El color del paradís (2003).

 

Quan? 

Dimarts, 21 de setembre, 20h
A L’Atlàntida Vic
Compra la teva entrada

 

AnteriorLes dreceres de la vida
SegüentCrítica de “TITANE”, de Julia Ducornau
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.