Doncs ja tenim al sac (i ben lligat) una nova edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic. Sis dies en què la capital osonenca s’ha tenyit de mil i un colors i on s’ha pogut gaudir de balls, tallers i gastronomia vinguda de tots els racons asiàtics. Una edició en què el magnífic espai de l’Atlàntida ha estat un oasi de frescor (mai més ben dit) on s’ha gaudit de propostes cinematogràfiques per a tots els gustos. Una vintena edició consolida el festival com un referent a nivell Europeu i que any rere any va guanyant adeptes amb projeccions cada cop més i més concorregudes.

Però no es pot tancar el Festival Nits sense un bon palmarès. El jurat, format pels cineastes Raquel Barrera, Jaume Balagueró i Paul Urkijo, han decidit atorgar el Gran Premi del Jurat a Next Sohee de July Jung, una excel·lent pel·lícula de la qual el jurat en destaca “la seva capacitat per profunditzar i atrapar-te en una història aparentment senzilla que acaba resultant ser devastadora i emocionant”. Pel que fa al premi Gat de la Sort, que atorga el públic del festival, ha anat a parar a la xinesa Gelat de moniato de Wang Chong. I finalment, el premi de la crítica ha estat pel magnífic drama mongol Harvest Moon.

Enhorabona a tots els guanyadors i a tota l’organització del festival per una vintena edició per emmarcar.

Aviat podreu trobar a la web algunes de les ressenyes cinematogràfiques que els nostres redactors destinats al festival aniran penjant durant la setmana. BONES NITS 

AnteriorAquest divendres 21 de juliol als cinemes…
Següent“Les estrelles de Lilith”, Laura Casanovas Borrell
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.