El arte de la cocina francesa, Julia Child

És un dels llibres de cuina més famosos i alguns fins i tot l’anomenen el vademècum de la cuina. Amb aquest llibre Julia Child va portar la cuina francesa als Estats Units. Recentment ha aparegut una sèrie a HBO que explica com Julia Child va engegar un programa de televisió sobre cuina, tota una revolució i un format que encara continua viu. També hi ha una pel·lícula titulada Julie&Julia, en què una noia es dedicarà, sense massa èxit, a cuinar les receptes del llibre de Child i abocarà les seves experiències en un blog. Pels que tinguin més ganes de cuina francesa, tranquils, perquè hi ha un segon volum.

Guía completa de las técnicas culinarias, Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu és una de les escoles de cuina més famoses i més prestigioses del món. És el Harvard de la cuina. Aquest llibre assenta les bases de la cuina i és un bon manual de consulta per ta tots els públics. Primerament, explica els principals instruments de cuina. Llavors, cada capítol està dedicat a un aliment o elaboració: brous i sopes, ous, peix i marisc, pasta, llegums, postres, pa… i s’hi recull informació sobre el producte, sobre com manipular-lo, com conservar-lo, com cuinar-lo i diferents receptes, informació nutricional… Una guia molt completa tant pels que vulguin començar a remenar els fogons i pels que vulguin perfeccionar la seva tècnica.

Larousse Postres, Pierre Hermé

Pierre Hermé és un dels pastissers més reconegut de França i del món. L’han arribat a anomenat el Picasso de la pastisseria. En aquest llibre presenta 750 receptes que us faran la boca aigua. A cada recepta, s’especifiquen els temps de preparació, repòs, refrigeració i maceració, així com el nombre de persones, el valor nutricional de les receptes lleugeres. A més, les receptes es complementen amb suggeriments, variants, comentaris… Una meravella!

 

Chocolate, Ramon Morató

En aquest rànquing no ens podíem oblidar de Chocolate, del manlleuenc Ramon Morató. A més de ser l’autor d’aquest llibre, al seu palmarès acumula una bona pila de reconeixements i premis. Actualment, és el Director Creatiu de la marca Cacau Barry®. Chocolate, jo diria que és un llibre gairebé o ben bé professional, per a experts. Un llibre amb més de 600 pàgines amb tècniques i receptes impressionants. Segur que no sabeu tot el que es pot arribar a fer amb xocolata i com de complexa pot ser.

Pan Casero, Ibán Yarza

I què seria d’un bon àpat sense un bon pa? Tothom que hagi intentat fet pa a casa (segur que algú ho va intentar durant el confinament) sabrà que no és del tot fàcil. Per què crec jo que és difícil? Perquè hi ha molts tipus de farina i s’han de tenir en compte aspectes importants com la fermentació, l’amassat i la cocció, i cap d’ells és un pas senzill.

Tot i que hi ha molts llibres per fer pa a casa, tothom coincideix que aquest és un dels més senzills i esclaridors. A les primeres pàgines s’aclareixen tots els dubtes pel que fa a ingredients, estris, amassat, fermentació, tall i cocció. A continuació, ens presenta un munt de receptes per fer pa.

 

Portada

AnteriorCINECLUB VIC. El agente topo
SegüentCrítica de “X”, de Ti West
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.