Fitxa tècnica

El agente topo // Maite Alberdi, Xile-EUA-Alemanya, 2021

Producció: Micromundo Producciones, Motto Pictures, Sutor Kolonko
Guió: Maite Alberdi
Música: Vincent van Warmerdam
Muntatge: Carolina Siraqyan
Durada: 1 h 24 min
Intèrprets: Sergio Chamy, Romulo Aitken, Marta Olivares, Berta Ureta, Zoila Gonzalez, Petronila Abarca

Sinopsi

Sergio, de 83 anys, és un espia xilè. Més o menys. En tot cas se li ha ofert aquest treball després de superar un càsting organitzat pel detectiu Rómulo. Aquest necessita un talp creïble que pugui passar tres mesos en una residència de gent gran i obtenir informació pel cas que està investigant. Però la realitat que es trobarà Sergio és molt diferent del que ell i Rómulo esperaven.

Aquesta és una pel·lícula tendra i emotiva, que aconsegueix captivar-nos des del primer moment gràcies a la presència del seu protagonista i que compta amb un treball audiovisual personal i únic. La seva directora ens presenta una comèdia que, a mesura que avança, farà visible una problemàtica social. Tot i això, la pel·lícula no vol fer mai una sensació de tristor sinó oferir una reflexió sobre la situació de la vellesa i el tracte que donem a la gent gran a la nostra societat. Un retrat que, lamentablement, es pot traslladar de Xile a Catalunya i a qualsevol altre punt del planeta.

Maite Alberdi

Nascuda a Santiago de Xile el 1983, va estudiar Direcció audiovisual a la Universitat de Santiago de Xile i ha treballat al cinema des del 2005 com a actriu, productora, guionista i directora de fotografia en diferents produccions documentals. Va debutar com a directora amb El salvavidas (2011) a la qual seguirien La once (2014) i Los niños (2016), totes pel·lícules amb un rerefons important de temàtica social.

Quan?

Dimarts, 10 de maig. 20 h.
Idioma
: VO en castellà
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior“Catalanament”, La incorrecta
Següent5 llibres de cuina deliciosos
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.