Després d’haver fet el salt al mercat editorial amb Parla bé, collons, les germanes Planas (La incorrecta) publiquen Catalanament. En aquesta segona volta ens presenten, tal i com resa a l’autopròleg, “un homenatge al català del segle XXI amb les seves particularitats, les seves impureses i els seus disbarats”.

I parlant de resar, a les primeres pàgines del llibre hi trobem el “llengua nostra” a mode de parenostre però en versió lingüística. Després tindrem per endavant 20 capítols dedicats a algun aspecte de la llengua: embarbussaments impossibles, escatologia catalana, paraules d’abantes, renecs i paraulotes, frases fetes… Cada capítol va acompanyat d’una petita introducció per posar-nos en situació i d’un seguit d’activitats per aplicar allò que hem après o que ja sabem. Tranquils! Hi ha solucionari.

Cada pàgina està beneïda per l’humor i l’agudesa marca de la casa i per l’omnipresent força gràfica a què ens tenen acostumats. Tot plegat, un llibre divertit ideal per als amants de la llengua.

Anterior“Alcarràs” i la masculinitat tòxica
SegüentCINECLUB VIC. El agente topo
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.