La Mariona Prats, amiga, mestra, gran defensora de l’ambient lector a les escoles i especialista en literatura infantil, diu que la passió es contagia no s’imposa, i per aquest motiu és tan important llegir i explicar contes a petits i grans, perquè mai és tard per endinsar-se al món dels contes i àlbums il·lustrats.
I què millor que començar amb uns contes ben bojos? Destaquen en aquest ascpecte els d’Hervé Tullet, un artista francès que li agrada definir-se com el dictador de la llibertat. Les seves obres d’art, majoritàriament adreçades a infantil i primària que estan caracteritzats per la seva originalitat, atreviment amb els colors i un aire trencador, ja que cada conte et convida a interaccionar amb ell i els demés lectors. Jo m’atreviria a dir que són màgics, però en el fons, tots els contes ho són d’una manera o d’una altra.

Jo, defensora de la lectura acompanyada de contes, us convido a llegir-los en família :

Un llibre (editorial Cruïlla)

És un conte totalment interactiu, que crea sorpresa i curiositat per saber què hi passa a la pàgina següent, i és que només has de seguir les instruccions de peu de pàgina i si fas cas, passen coses inesperades. Demana que els infants facin accions sobre les pàgines i aquí és on enganxa, ja que pressiones un punt i es converteix en… millor ho esbrineu vosaltres!

 

 

Sense títol (editorial Kókinos)

És encara més sorprenent que l’anterior, ja que els personatges del contes ens parlen directament a nosaltres -els lectors-, i com que els estem observant es posen nerviosos i passen coses molt divertides. I és que aquest conte no està acabat i hi surt el propi autor i tot!

 

 

 

 

Rosa llimona (editorial Destino)

“Has tastat mai patates fregides vermelles, nedat al mar groc, acariciat un elefant rosa o collit una taronja blava? No, perquè no existeix. I per què no?” Amb aquesta frase ja ho diu tot, no creieu? Qui s’atrebeix a llegir-lo?

 

 

 

 

 

Petit o gran? (editorial Patio)

Un conte de tapa dura que juga amb onomatopeies i sorpreses perquè cada pàgina és inesperada i treballa el concepte petit i gran, és clar. Però potser et demostra que s’ha de comparar, ja que una mateixa cosa pot ser gran o petita depenent de què tingui al costat.

 

 

 

Joc d’atzar (editorial Kókinos) un llibre dividit en 3 parts i on es poden fer moltes combinacions entre quadrats, taques, rodones… impressionant i un plaer per la mirada!

Joc de llums (editorial Kókinos) un conte d’ombres i descobriments màgics i inesperats. Un conte per endevinar, descobrir i observar molt atentament què surt de la llum o l’ombra.

 

I és que aquest autor és inacabable, té molts més contes tan bons com el que us presento avui, només heu d’acostar-vos a una llibreria i fer-hi un cop d’ull, ja que de ben segur un n’enamorareu tant com jo!

AnteriorMeravelles de València: “Quadre de València”, Christian August Fischer
SegüentAntoni Lloret presenta “Max i Odile, raó i passió” a Manlleu
Avatar photo
Em dic Anna Prat i Fontseca, tinc 34 anys i sóc mare d’en Guiu, nascut el 23 de desembre del 2014, i parella d’en Xevi, un company de vida que em fa créixer i estimar el dia a dia i apreciar els petits detalls que la vida ens brinda. He de dir que em va costar molt saber què volia ser de gran, ja que sóc mestra d’educació infantil amb menció d’art a l’escola, integradora social i intèrpret de llengua de signes. Amb el temps m’he adonat que el camí que he recorregut tan a nivell educatiu com laboral, ja que tinc experiència en el món de l’educació i el lleure i en educació especial, m’han ajudat a sentir-me preparada i valenta per iniciar aquest projecte amb confiança i seguretat: “Carantoines, mare de dia a Tona”. Neix el setembre de 2015, ja que em permet ser la mestra i la mare que visualitzo en el meu ideal i al mateix temps conciliar la vida laboral i familiar tan de la meva família com de les famílies que confien i confiïn en aquest projecte. I amb aquest projecte al damunt, se'm convida a escriure a L'Escriba cada quinze dies sobre el que més m'agrada: criança, infància, educació, literatura infantil, activitats i experimentacions sensorials i altres temes relacionats.