Associem als llibres a lletra, lletra i més lletra, i a mi, de vegades, m’agrada tenir entre les mans un llibre d’aquells que es gaudeixen mirant i imaginant. Doncs 101 maneres de llegir a tothora és d’aquests llibres, perquè de lletra n’hi ha molt poqueta.

El que hi trobem és una recopilació molt divertida i en clau d’humor de les postures que els nens i no tan nens adoptem quan ens submergim en els llibres i gaudim del plaer de la lectura. Els protagonistes d’aquestes precioses il·lustracions de Benjamin Chaud llegeixen del dret, del revés, amb les cames enlaire, sota el llençol, en companyia, sols… de situacions i postures lectores veureu que n’hi ha moltíssimes.

Personalment, de totes les que hi he trobat, m’identifico amb “la mala alumna”. Recordo les hores de matemàtiques a 4t d’ESO en què llegia d’amagat amb el llibre sota el calaix de la meva taula. Avui, com a docent, estic segura que el professor, en Josep, em veia llegir. Mai em va dir res. Suposo que ja veia que no seria una gran matemàtica, però sí una bona lectora.

101 maneres de llegir a tothora és un llibre que ens pot ajudar a fomentar l’hàbit lector entre els més menuts, però que també agradarà als amants dels llibres i els lectors empedreïts.

AnteriorCINECLUB XIC. Vainilla
SegüentCINECLUB VIC. Sweat
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.