Nus Creacions. On els monstres són els bons

0
1251

Nus Creacions 2Voleu saber què és en realitat un còctel molotov? Doncs molt fàcil. És Nus Creacions. Un dissenyador gràfic, una arqueòloga i una educadora/advocada  que en trobar-se fan néixer un projecte totalment diferent del que es pot esperar.

En Maurizio Sartori, l’Ariadna Nieto Espinet i la Blanca Rivas Roigé  s’han traslladat ells mateixos a un món paral·lel habitat per monstres i han tornat amb un munt d’idees per compartir amb el públic. Nus Creacions és un projecte on han confluït diferents arts: la costura, la il·lustració, la creativitat, la invenció, l’escriptura, la imaginació, l’estampació, entre moltes d’altres.

Han organitzat la seva creativitat en forma de col·leccions. La primera l’han anomenada  No tots els monstres són dolents i els protagonistes són els que els seus creadors defineixen com a “personatges amagadissos, amb un aspecte físic peculiar que els ha convertit en temuts i perseguits”.  En Pele, en Mele, en Morfeu, la Monenon, en Tamarro, en Tigró, en Poguito i en Quimet, us ajudaran a entrar al seu món i a descobrir què s’amaga darrere Nus Creacions 3les seves aventures. Aquesta col·lecció està formada pels diferents productes que ofereix el projecte i que alhora expliquen les històries d’aquests entranyables personatges i protagonistes.

Nus Creacions pensa cada col·lecció amb l’objectiu de transmetre uns determinats continguts o valors. Els contes en sí tenen per objectiu ajudar a pares, mares, tiets, tietes, mestres i infants a treballar les pors, frustracions i manies infantils.

Algunes vegades, en l’imaginari infantil hi ha la idea que allò que és diferent és lleig, temible, dolent o digne de burla. Sembla que la nostra societat tendeix a assenyalar i a estigmatitzar totes aquelles persones i conductes que surten de la normalitat. Però, què és ser normal? I ser diferent? Tot depèn dels ulls que ens mirin.

Durant la infància hi ha molts nens i nenes que se senten diferents a la resta i això, de vegades, els provoca frustració, tristesa i Nus Creacions 1aïllament. És un moment molt delicat en què tenen molta por a ser assenyalats i tenen necessitat d’acollir-se i homogeneïtzar-se dins un grup. Per aquest motiu, Nus Creacions, s’ha proposat reivindicar la figura dels monstres en positiu, per tal de transmetre als nens i nenes que el fet de ser diferent no té per què ser dolent.

Us animem a seguir ben de prop la pista dels monstres de Nus Creacions perquè us ben assegurem que és impossible que aquestes criatures no deixin petjades.

Podeu seguir Nus Creacions a Facebook, a Vimeo i Twitter.

Deixa una resposta: