Nus Creacions. On els monstres són els bons

2640

Nus Creacions 2Voleu saber què és en realitat un còctel molotov? Doncs molt fàcil. És Nus Creacions. Un dissenyador gràfic, una arqueòloga i una educadora/advocada  que en trobar-se fan néixer un projecte totalment diferent del que es pot esperar.

En Maurizio Sartori, l’Ariadna Nieto Espinet i la Blanca Rivas Roigé  s’han traslladat ells mateixos a un món paral·lel habitat per monstres i han tornat amb un munt d’idees per compartir amb el públic. Nus Creacions és un projecte on han confluït diferents arts: la costura, la il·lustració, la creativitat, la invenció, l’escriptura, la imaginació, l’estampació, entre moltes d’altres.

Han organitzat la seva creativitat en forma de col·leccions. La primera l’han anomenada  No tots els monstres són dolents i els protagonistes són els que els seus creadors defineixen com a “personatges amagadissos, amb un aspecte físic peculiar que els ha convertit en temuts i perseguits”.  En Pele, en Mele, en Morfeu, la Monenon, en Tamarro, en Tigró, en Poguito i en Quimet, us ajudaran a entrar al seu món i a descobrir què s’amaga darrere Nus Creacions 3les seves aventures. Aquesta col·lecció està formada pels diferents productes que ofereix el projecte i que alhora expliquen les històries d’aquests entranyables personatges i protagonistes.

Nus Creacions pensa cada col·lecció amb l’objectiu de transmetre uns determinats continguts o valors. Els contes en sí tenen per objectiu ajudar a pares, mares, tiets, tietes, mestres i infants a treballar les pors, frustracions i manies infantils.

Algunes vegades, en l’imaginari infantil hi ha la idea que allò que és diferent és lleig, temible, dolent o digne de burla. Sembla que la nostra societat tendeix a assenyalar i a estigmatitzar totes aquelles persones i conductes que surten de la normalitat. Però, què és ser normal? I ser diferent? Tot depèn dels ulls que ens mirin.

Durant la infància hi ha molts nens i nenes que se senten diferents a la resta i això, de vegades, els provoca frustració, tristesa i Nus Creacions 1aïllament. És un moment molt delicat en què tenen molta por a ser assenyalats i tenen necessitat d’acollir-se i homogeneïtzar-se dins un grup. Per aquest motiu, Nus Creacions, s’ha proposat reivindicar la figura dels monstres en positiu, per tal de transmetre als nens i nenes que el fet de ser diferent no té per què ser dolent.

Us animem a seguir ben de prop la pista dels monstres de Nus Creacions perquè us ben assegurem que és impossible que aquestes criatures no deixin petjades.

Podeu seguir Nus Creacions a Facebook, a Vimeo i Twitter.

AnteriorLa llengua anglesa. D’Artur Cuyàs i Arengol
SegüentCurs d’iniciació a la narrativa a Torelló
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.