D’adaptacions i pastitxos de l’obra de J. M. Barrie, Peter Pan, se n’han fet incomptables, però són molt poques les que han agafat el personatge femení de la Wendy com a protagonista de la història. El director nord-americà, Benh Zeitlin, ha escollit la Wendy per presentar-nos una visió molt diferent de la història fantàstica britànica.

Amb un inici més proper a un paisatge de western modern que no pas a l’illa de Mai Més, la Wendy i els seus germans coneixen un noi estrany anomenat Peter que els porta a la seva illa, un indret on no hi ha adults i en què els jocs infantils duren eternament. Però el que no és per a sempre és la felicitat i quan aquesta harmonia comença a trontollar, la Wendy és qui haurà de guiar els seus germans de tornada a casa.

L’aclamat director de Beasts of the Southern Wild torna a conjurar el drama i el fantàstic en aquesta pel·lícula. Tot i així, aquesta adaptació no és per a totes les edats com sí que ho era el relat original. Aquesta versió més assilvestrada de Peter Pan és com una paràbola amb fronteres difuses entre gèneres: tendre i dura a parts iguals. De la mateixa manera Zeitlin també sap crear aquest món real i fantàstic que es fonen l’un amb l’altre.

La cara angelical de Devin France, la jove actriu que es posa a la pell de la Wendy, la fa la candidata perfecta pel paper. Els matisos d’innocència però alhora determinació, la valentia i el temor tot expressat a través dels ulls d’una nena, però d’una forma gairebé magistral. La música èpica però demolidora també ha sabut trobar el seu racó dins el film per brillar amb llum pròpia. I les imatges paisatgístiques, a vegades àrides i polsegades, sovint salvatjades i verdes, conformen aquest poema visual i cant a la infància.

Després de passar pel festival de Sundance, la crítica va quedar ben dividida amb aquest film i possiblement es preveu que segueixi així. No obstant això, crec que és de visionament obligat per aquells que els agradi l’obra de Barrie i per a aquells que estan disposats a veure-la adaptada d’una manera molt més lliure.

AnteriorCINECLUB VIC. Lore
Següent“Menéndez” és el film català que animarà el Halloween
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.