Fitxa tècnica

Lore // Cate Shortland, Àustràlia-Alemanya, 2012

Producció: Rohfilm, Edge City Films, Prchlight Films
Guió: Cate Shortland i Robin Mukherjee a partir de la novel·la de Rachel Seiffert
Música: Max Richter
Muntatge: Veronika Jenet
Durada: 1 h 49 min
Intèrprets: Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Mike Weidner, Ursina Lardi, Hans-Jochen Wagner, Nick Holaschke

 

Sinopsi

Primavera de 1945, les forces aliades estan entrant a Alemanya i l’exèrcit nazi s’està enfonsant per moments. Davant l’absència dels seus pares, la jove Lore (Saskia Rosendahl) decideix portar els seus quatre germans 500 quilòmetres a través del país fins un lloc segur a casa de la seva àvia, al Mar del Nord.

En l’any de commemoració del 75 aniversari del final de la II Guerra Mundial, recuperem aquest títol que ofereix una mirada diferent del conflicte. Un retrat fantasmal i gairebé abstracte d’aquella batalla. El film evoca l’enfonsament del tercer Reich deixant com a fons el context històric i centrant-se en la fragilitat dels seus protagonistes. Aquest acostament és possible gràcies a la particular mirada de la seva realitzadora i a les notables interpretacions, tant de la seva protagonista com de la resta del càsting infantil.

Cate Shortland

Escriptora i directora australiana nascuda el 1968. Després de graduar-se a l’escola de cinema va dirigir diversos i premiats curtmetratges i va treballar dirigint episodis de televisió. El 2004 va rodar el seu primer llarg, Amor o sexo, a la qual seguiren Lore i Berlin Syndrome (2017). El seu nou film és La viuda negra, de Marvel Studios.

Programada amb el Festival Protesta dins dels actes de la 8a edició del Festival.

https://www.youtube.com/watch?v=vFUB20iSK94

Quan?

Dimarts, 20 d’octubre. 21.30 h.
Sala 2 de l’Atlàntida.
Venda d’entrades al web de l’Atlàntida.
Accedir a la venda

 

Anterior‘L’àngel negre’, Maria Sardans
SegüentCrítica de “Wendy”
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.