Llibres del Delicte no decep i segueix ampliant el seu ja del tot envejable catàleg amb noves històries negres i criminals. Des de thrillers, passant per novel·la detectivesca, negra o psicològica, saben tractar totes les tonalitats de negre possibles.

Una de les últimes incorporacions a la seva llista ha estat L’àngel negre de l’autora berguedana Maria Sardans. Tot i ser la primera novel·la de l’autora, ens trobem d’una obra valenta i plena de contingut que captivarà d’allò més el lector.

La rica hereva, Valentina Palau Pi i Blanquerna, s’acaba de separar del seu marit en una situació que l’ha deixada totalment desarmada i tocada. Així que decideix fer un gir a la seva vida i es fa mossa d’esquadra. Destinada a Vic, es veurà involucrada en el seu primer cas d’assassinat, però no un crim qualsevol, ja que li aquest li desperta un interès especial. L’inspector Martí Alemany serà amb qui haurà de compartir la investigació i no serà del grat ni d’ell, ni d’ella. L’inspector no entén què fa una milionària al cos de policia i no accepta que amb les seves interferències i procediments poc professionals aconsegueixi més resultats que ell en una investigació que els portarà a Suïssa i Rússia.

Queda més que demostrat que si una cosa sap tocar bé l’autora són les tecles del thriller. Demostra que ha sabut conjurar tot un seguit d’elements per quadrar una novel·la trepidant, atractiva i ben escrita. La Valentina és sens dubte un personatge per explotar i esperem tenir-ne noves notícies en un futur, perquè de ben segur que se li pot treure molt suc. EL tàndem que formen ella i l’inspector Alemany també és una bona manera de fer enganxar el lector, ja que la química és palpable a través de les pàgines. Però, per sobre de tot, m’ha agradat aquesta flaire que desprèn de novel·la d’espionatge. Ha estat com veure en James Bond reconvertit en dona i en català alhora. Una barreja d’elements que de ben segur deixaran el lector ben enganxat a les pàgines.

Només podem fer que recomanar la lectura de L’àngel negre i està ben atents a aquesta nova autora i a aquesta editorial.

 

imatge portada

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentCINECLUB VIC. Lore
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.